Hyldeblomst tiramisu

Hyldeblomst tiramisu

Print Friendly, PDF & Email

Hyldeblomst tiramisu er en vidunderlig dessert, der byder forår såvel som sommeren velkommen. Den er en skøn nyfortolkning af den klassiske italienske tiramisu med Marsala og espresso. Hyldeblomst tiramisu er absolut lækker; den er frisk, sød og let – meget vanedannende og en smuk pendant til klassikeren 🙂Hyldeblomst tiramisuSmuk trefarvet dessert, mmmhhh

Hyldeblomst tiramisu er en perfekt til dessert til dejlige gæstebud uanset årstid; alle ingredienserne kan skaffes på alle tider af året, og den er perfekt til afslutning på et godt måltid, da den både er syrlig, sød, frisk og let 🙂

Til 6-8 personer skal du bruge:

1 pakke ladyfingers

½ portion jordbærgrød

3 dl hyldeblomstdrik – den skal ikke fortyndes – hvis du ikke har en rest på lager fra sidste år, som jeg, så kan du købe en god variant i en specialforretning eller et supermarked

250 g mascarpone

3 æggeblommer fra pasteuriserede æg – jeg er ikke helt tryg ved almindelige æg, på trods af frikendelse for salmonella – hellere være på den sikre side

2 spsk. rørsukker

1½ tsk. vaniljesukker

1 dl cremefine til piskning

2½ æggehvide fra pasteuriserede ægHyldeblomst tiramisuSyndig og lækker

Begynd med cremen. Kom mascarpone, sukker, vanilje, æggeblommer og cremefine op i en skål – pisk blandingen godt sammen, enten med en håndmikser eller en køkkenmaskine, til en lys og luftig creme.

Pisk imens æggehviderne stive i en anden skål.

Vend 1/3 af de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i cremen, indtil det er en homogen og let masse. Kom 1/3 mere i og gentag processen. Kom den sidste portion æggehvide i cremen og vend atter godt og forsigtigt sammen – luften skal bevares både i æggehvider og i creme.

Find en flot stor glasskål frem og påbegynd samlingen af den lækre dessert.

Hæld hyldeblomstdrikken op i en flad skål, der har en størrelse, så du kan vende de dejlige ladyfingers deri.

Vend forsigtigt en ladyfinger af gangen i hyldeblomstdrikken og dæk bunden med et enkelt lag af ladyfingers.

Kagerne (ladyfingers) skal ikke søbe i hyldeblomstdrikken; de skal bare lige have 1 sekund på hver side i væden.

Fordel et lag jordbærgrød ovenpå de smukke gule ladyfingers og fordel derefter et lag mascarpone creme ovenpå jordbærgrøden.

Gentag to gange mere, så du har tre lag i alt. Det sidste lag skal være den smukke lyse mascarpone creme. Hyldeblomst tiramisuSkønne lag af lækkerhed 😉

Sæt skålen med den smukke trefarvede hyldeblomst tiramisu koldt, indtil den skal spises. Den bliver bedst, hvis du laver den 8-10 timer før den skal serveres, så når den at sætte sig og smagene blandes ind i hinanden og bliver endnu bedre 🙂

Inden servering kan du pynte den smukke tiramisu med spåner af hvid chokolade. Den letteste måde at lave chokoladespåner på er, at skrælle chokoladen med en skrællekniv på en af kanterne, på den måde får du chokoladespåner, der er fine til pynt. Skræl direkte ned ovenpå det, der skal pyntes, da spånerne smelter imellem dine fingre, hvis du skal flytte dem.Hyldeblomst tiramisuSpåner af hvid chokolade klæder den guddommelige dessert

Server den kolde hyldeblomst tiramisu for dine forventningsfulde gæster og nyd de smil, der breder sig, når de ser og smager denne skønne dessert; det er en bid af himlen.

Hyldeblomst tiramisuen er let og luftig, sød og syrlig, frisk og syndig – den rummer alle de elementer en dessert skal rumme; den er intet mindre end perfekt – den er sublim 🙂Hyldeblomst tiramisuSommer på en tallerken, mums

Hyldeblomsten kæler for de skønne ladyfingers og blander sig i den søde mascarpone creme. Jordbærgrøden lister ind på tungen og lokker med løfter om lyse og varme sommerdage og sammen med hyldeblomstens gyldne noter forføres dine smagsløg og du svæver på en sky af lykke og underfundige minder fra skønne somre. Mascarpone cremen er det syndige element i denne lækre dessert og dens svage reminiscens af koldskål gør denne dessert til en smuk og lækker smagsoplevelse, der kulminerer i smagen af forår og sommer. Lækkert.


4 thoughts on “Hyldeblomst tiramisu”

  • Har lavet denne lækre dessert flere gange, synes dog ikke at cremen er så let. Du pisker ikke creme fine’en for sig selv, ligesom hviderne? Det har jeg planer om når jeg skal lave den på lørdag.

    • Kære Gitte,

      jeg er ked af, at høre, at du føler at cremen er svær at lave. Du skal bare gå slavisk frem efter opskriften, så er det ingen sag 🙂
      Jeg tror, at du vil opleve at cremen bliver tung og meget kompakt, hvis du pisker cremefinen for sig selv, ligesom æggehviderne. Mascarpone er en meget tyk og fast ost og derfor blander jeg den med den upiskede cremefine og æggeblommerne, så cremen bliver lettere og mere homogen.
      Min anbefaling er, at du følger opskriften, så du er garanteret en fløjlsblød og lækker creme 🙂

      Kh Helene

      • Tung og kompakt hvis man pisker den? Ville tro den blev lettere. Synes absolut ikke den var svær at lave. Men den var rigtig god, og det er jeg sikker på at den bliver igen 🙂

        • Kære Gitte,

          Jeg misforstod betydningen af “let” – jeg fik opfattelsen af, at du synes, at cremen var svær at lave, jeg var ikke opmærksom på, at det var konsistensen af cremen, du mente – beklager ord-forvirringen 🙂
          jeg håber, at du fik et godt resultat med at piske cremefinen for sig selv 🙂

          Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.