Hyldeblomst cupcakes

Print Friendly, PDF & Email

Lækre, syndige godbider inspireret af Hummingbird Bakerys vanilie cupcakes.Hyldeblomst cupcakes

Til 18 hyldeblomst cupcakes skal du bruge følgende:

50 g. hyldeblomster fra hyldeblomstsaft – det vil sige, de blomsterklaser du har brugt til at lave din hyldeblomstsaft af – blendet fint og blandet med 1 spsk. hyldeblomstsaft.

80 g stuetempereret smør

280 g rørsukker

240 g hvedemel

1 spsk. bagepulver

1 tsk. vaniliesukker

2½ dl sødmælk – en mere fedtfattig variant duer altså ikke

2 store dejlige frilandsæg

Tænd ovnen på 190 grader. Find 18 store papirforme til muffins og sæt dem ned i muffinforme af silikone eller metal.

Bland mel, rørsukker, bagepulver, vaniliesukke og tilsæt det bløde smør. Kør det på din køkkenmaskine eller med en håndmikser på lav hastighed til det ligner krummer. Bland mælk og æg sammen i en anden skål og tilsæt 3/4 af denne blanding til den første blanding, rør imens på laveste hastighed – skru op på mellem hastighed og tilsæt resten af ægge-mælkeblandingen. Tilsæt de blendede hyldeblomster – rør dejen indtil den er glat.

Dejen bliver meget flydende, men det skal den være.

Fyld formene 2/3 dele op med dej – har du ikke forme nok, så sæt dejen i køleskabet imens du bager første portion og bag så de sidste, når de første er kølet lidt af.

Bag kagerne midt i ovnen i 18-20 min. Tjek med en kødnål efter 18 minutter om der hænger dej ved. Kagerne er nok, når der ikke hænger dej ved kødnålen. Tag kagerne ud og lad dem køle af i formene og vend dem så ud på en rist.

Nu skal de pyntes:

250 g flormelis

80 g stuetempereret smør

1 spsk. hyldeblomstsaft

ca. 2 spsk. sødmælk

Rør flormelis og smør sammen til det gryner. Tilsæt hyldeblomstsaften og 1 spsk. sødmælk og tilsæt mere mælk, lidt af gangen, indtil din topping er cremet og glat. Det er lettest at bruge en håndmikser til dette.

Smør dine afkølede cupcakes med 1-1½ spsk. topping hver.Hyldeblomst cupcakesKagerne skal opbevares på køl, indtil de skal spises og kan holde sig i køleskabet i en lufttæt beholder i max 3 dage – hvis du altså ikke har spist dem inden 😉


2 thoughts on “Hyldeblomst cupcakes”

  • Hej Helene
    Din opskrift lyder super lækker. Fryser du hyldeblomst skærmende eller laver du dem kun når de er i sæson ?
    Venlig hilsen
    Merete

    • Kære Merete,

      Jeg laver dem oftest kun, når hylden blomstrer og jeg har lavet hyldeblomstsaft. Jeg har ikke prøvet at fryse skærmene, men jeg tænker ikke umiddelbart at resultatet kan blive godt.

      Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *