Drømme muffins

Print Friendly, PDF & Email

Drømmekage er en sikker vinder hver gang, men næste gang du skal bage drømmekage, så lav dem som drømme muffins i stedet for. Som skovturskage er de lettere at transportere end en hel kage, og de kan også fryses ned og tages op i små portioner – kun det antal du har brug for, smart 🙂Drømme muffins

Til 20 drømme muffins skal du bruge:

20 store muffinsforme – de amerikanske

2 dl mælk

50 g smør

3 æg

300 g rørsukker

250 g hvedemel

3 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniliesukker

Tænd ovnen på 200 grader – ikke varmluft, så får du tørrer muffins. Kom mælk og smør i en gryde og varm det op, indtil smørret er smeltet. Pisk imens æg og sukker lyst og luftigt. Det tager ca. fem minutter. Jo mere du pisker, jo mere luftige og lækre muffins får du. Bland mel, bagepulver og vaniliesukker i en skål og vend i dejen. Tilsæt mælke-smørblandingen og pisk dejen godt sammen.

Fordel dejen i de 20 forme – de skal fyldes omkring 3/4 op. Bag dem midt i ovnen i 15 minutter. Mærk efter med en kødnål, om de er ved at være færdige – der skal ikke hænge for meget dej ved.

Imens muffinene er i ovnen laver du toppingen til dem.

Du skal bruge:

100 g smør

75 g kokosmel

225 g farin

½ dl. mælk

Bland alle ingredienserne i en gryde og lad det smelte sammen. Blandingen skal lige op og koge et par minutter.

Tag muffinene ud af ovnen og fordel den lune kokos topping ovenpå og sæt dem tilbage i ovnen igen i fem minutter, stadig ved 200 grader.

Tag dem ud og lad dem køle af. Spis dem til en kop kaffe eller the og nyd den bløde, luftige kage med vaniliesmag og den knasende lidt karamelagtige topping, der smager af kokos og lidt af karamel. En lille himmerigs mundfuld.Drømme muffins


6 thoughts on “Drømme muffins”

  • Glæder mig til at smage. Vil dog også anbefale at lave flere til trods for amerikanske muffinsforme var der ikke rigtig plads til toppingen

    • Kære Jeanette,

      En skøn kage transformeret til muffins – den vækker altid glæde ved små og store 🙂 Det er altid en personlig vurdering, synes jeg, hvor meget dej, der skal fyldes i formene 🙂

      Kh Helene

  • Hej
    Super lækre muffins
    Jeg skulle have en lille ting med til min datters ridning fordi hun faldt af.
    Og hun elsker drømmekage men en hel kage var lidt for stor?
    Men så sagde hun at en muffins var lige størrelsen og så fandt jeg denne opskrift?
    Måske kunne man også bruge silikone forme?

    • Kære Olivia,

      Du kan sagtens bruge silikoneforme til disse lækre drømmemuffins. De er perfekte til sådan en anledning 🙂
      Jeg håber ikke, at din datter fik andet end en forskrækkelse ved sit fald fra hesten til ridning 🙂

      Kh Helene

  • Hejsa. Jeg har lige lavet disse muffins – de var virkeligt lækre. Men jeg synes de bliver for høje, hvis man fylder 3/4 op – måske skal man fordele dejen over 24 stk i stedet? Og så er der ikke helt fyld nok til alle muffins. Men ellers super god opskrift 🙂

    • Kære Natasja,

      Det er dejligt at høre, at du kan lide dem – jeg er også selv ret vilde med dem 😉
      Der er stor forskel på størrelsen på muffin forme og det kan være det, der er svaret på, hvorfor dine bliver for høje. Jeg bruger de amerikanske forme – de er meget større end dem, de fleste bruger. De amerikanske forme kan kendes på, at de har en “krave”, som jeg kalder det, og de er cirka dobbelt så store, som almindelige muffin forme.
      Prøv dem næste gang 🙂

      Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *