Chokolademousse uden fløde

Chokolademousse uden fløde

Jeg er chocaholic, jeg indrømmer det blankt – jeg kan ikke leve uden chokolade. Denne smukke chokolademousse uden fløde og smør er resultatet af en særdeles stærk trang til lækker chokolade med knas og sødme 😉Chokoaldemousse med æggehviderLækre lag, mmmhhh

Min chokolademousse er faktisk nærmest sund, den er lavet på chokolade og æggehvider og begge dele er jo sunde for både dig og mig 🙂 Desuden er den lavet lynhurtigt – nem, hurtig og lækker chokolademousse, skønt.

Den er den perfekte dessert til nytårsaften.

Den kan både laves dagen i forvejen og 3 timer førend gæsterne kommer – den er derfor perfekt til et pludseligt og spontant gæstevisit eller til en fantastisk nytårsaften, hvor du gerne vil brillerer med en lækker dessert, der i al sin enkelhed, slår benene væk under dine gæster 🙂Chokoaldemousse med æggehviderSmukt

Til 4 personer skal du bruge:

3,75 pasteuriserede æggehvider (3 bægre á 1 1/4 æggehvide)

35 g flormelis

100 g god mørk chokolade, dog ikke med mere end 60-64 % kakao

4 knuste ingefærsmåkager – du kan også til nød bruge Bastogne

10 tsk. god mørk syltetøj, f.eks. hindbær-blåbær eller solbær – brug en hjemmelavet eller køb en af god kvalitet.

Hak chokoladen og smelt den i et vandbad – afkøl den let.

Pisk æggehviderne halvt stive og tilsæt flormelis lidt ad gangen under piskning. Pisk æggehviderne til de er helt stive.

Vend 1/4 af æggehviderne i den smeltede chokolade og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.

Vend blandingen i skålen med resten af æggehviderne, og vend moussen hurtigt, men stadig forsigtigt sammen. Luften skal ikke slås ud af æggehviderne, brug derfor bløde bevægelser.

Når du vender lidt af æggehviderne sammen med den stadig lune chokolade først, så tempererer du den smeltede chokolade, så den ikke får dine æggehvider til at skille, falde sammen eller det, der er værre. Den lille mængde æggehvider du vender i, afkøler chokoladen og derved opnår du det gode luftige resultat 🙂

Sæt chokolademoussen til side.

Knus ingefærsmåkagerne i hænderne eller kom dem i en pose og giv dem nogle dask med en kagerulle.

Kom en skefuld chokolademousse i bunden af fire høje glas – brug eventuelt vinglas – det er anderledes og flot. Fordel lidt knuste småkager ovenpå moussen, top med 1½ tsk. syltetøj. Begynd forfra med 1½-2 spsk. mousse ovenpå syltetøjet og gentag processen med knuste småkager og syltetøj, afslut med mousse og drys en lille smule knuste småkager og lidt finthakket chokolade på toppen.Chokoaldemousse med æggehviderChokolademousse i skønt selskab

Du har nu fire smukke chokolademousse i flotte lag med knuste småkager og mørk syltetøj, mmmhhh.

Sæt de skønne desserter på køl i minimum 3 timer – tag dem ud 15 minutter før de skal serveres, så de ikke er iskolde.

Server de lækre chokolademousser med en kop god kaffe eller et glas dejligt portvin til, lækkert.Chokoaldemousse med æggehviderSmuk og luftig chokolademousse med skønt fyld 

Moussen er blød og luftig med en intens og ren smag af chokolade. De skønne æggehvider gør moussen luftig og de forstyrrer ikke chokoladesmagen. Ingefærsmåkagerne giver et dejligt knasende modspil til den fløjlsbløde mousse og syltetøjet giver den syrlighed, der bærer den dessert til højbords – en skønhed af en anden verden, der sender dine smagsløg på den dejligste rejse udi kontrasternes land, lækkert.Chokoaldemousse med æggehviderUalmindelig lækker dessert 😀

Denne dejlige chokolademousse lavet på æggehvider, serveret med skønne ingefærsmåkager og god mørk syltetøj, er den perfekte afslutning på en god middag – et smukt, delikat og lækkert punktum for en herlig aften 😀


6 thoughts on “Chokolademousse uden fløde”

  • Hej Tania
    Hvor lang tid tager det at lave den og hvad hvis man skal lave til 30 personer ift. Tid ?

    Hilsen Minea

    • Kære Minea,

      Lige en korrektion; jeg hedder Helene ikke Tania.

      Den er meget hurtig at lave og du kan sagtens lave den dagen før, den skal serveres. Jeg har ikke lavet den i så store mængder, som du skal bruge den til, men du skal gange opskriften med 7, for at der er nok til så mange gæster.
      Hvis du både serverer forret og hovedret burde du kunne nøjes med at gange opskriften med 6.
      Et godt råd er dog, at du skal lave desserten ad flere omgange, dvs. lav opskriften 7 gange. Det gør det lettere for dig at blande chokoladen og æggehviderne ordentligt sammen. En kæmpe portion er nærmest umulig at blande ordentligt sammen og det er ikke rart at få en klump æggehvide midt i sin dessert.
      Jeg håber, at dette var en hjælp 🙂

      Kh Helene

  • hej
    Din mousse lyder mega lækkert og super dejlig nem. Kan den bruges i kage-sammenhæng?? Altså mellem bunde ?? Stivner den så meget man kan smøre den op og lægge fondant på ??
    Glæder mig til at prøve den uanset om det bliver i en kage eller som dessert…

    Tania

    • Kære Tania,

      Den er både let at lave og den smager virkelig godt; let og luftig 🙂 Jeg synes ikke, at den bliver fast nok til at bruge som en mousse imellem kagebunde, desværre, ikke til en sådan lækker kage, som du beskriver. Den vil dog være lækker ovenpå en tung chokoladekage som topping, mums 🙂
      Du kan også godt glæde dig – den er virkelig skøn 🙂

      Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.