Biscotti

Biscotti

Print Friendly, PDF & Email

Denne skønne italienske småkage, biscotti, er en af mine favorit småkager. Den har en vidunderlig dyb smag af mandler og en forførende undertone af frisk citrus – disse biscotti er lavet med mandler og tørrede tranebær. De er den perfekte værtindegave til en, du holder af 🙂BiscottiSkønherlige italienske kager 😀

Til 65-70 stk. skal du bruge:

3 store æg fra en glad høne

3 dl rørsukker

6½-7½ dl hvedemel – jeg brugte ca. 7 dl

2 tsk. bagepulver

2 tsk. fint salt

Revet skal af 1 økologisk citron

200 g grofthakkede mandler

150 g tørrede tranebær

Jeg bilder mig selv ind, at disse småkager er lidt sundere, end traditionelle småkager, da de ikke indeholder nogle former for fedtstof – og der smutter let en ekstra indenbords; jeg kan ikke lade være! 😉BiscottiLokkende lækkerier

Pisk æg og sukker lyst, luftigt og skummende. Det tager cirka 10 minutter med mikseren på fuldt drøn.

Bland 6½ dl hvedemel med resten af ingredienserne og vend det i æggesnapsen. Tilsæt eventuelt lidt mere mel, hvis du synes, at dejen er for våd.

Mængden af hvedemel varierer fra meltype til meltype, og derfor varierer mængden også.

Dejen må dog ikke blive for tør.

Form dejen til 3 cm tykke pølser i en bageplades længde – gør dette på bagepladen, da de ikke kan løftes efter formningen.

Der er plads til 3-4 “pølser” på en bageplade.

Tryk “pølserne” flade – de skal være cirka 1½-2 cm tykke.

Bag de hele kager midt i en 180 grader varm ovn – ikke varmluft – i 18-20 minutter. De skal blive faste og virke bagte.

Tag kagerne ud af ovnen og skru ned for ovnen på 100 grader.

Skær stængerne/”pølserne” ud i 1½-2 cm tykke skiver og vend dem, så de ligger med skærefladen nedad/opad.

Sæt pladen med de skårne kager ind i den 100 grader varme ovn og bag dem i yderligere 25-30 minutter.

Tag kagerne ud og lad dem køle af på en rist.

Pak kagerne i lufttætte dåser eller giv nogle af dem væk i et fint glas eller i en fin indpakket cellofanpose 🙂BiscottiSmuk værtindegave, der bringer lykke 🙂

Hvis dine kagedåser ikke virker helt tætte, så kan du ligge et stykke bagepapir imellem låg og kant, så slutter de helt til og dine småkager forbliver sprøde 😀

Disse lækre biscotti er perfekte til gæste visitter, både som en gave til værtsparret og som en sød ting til en kop god kaffe efter en dejlig middag 🙂

Biscottierne smager skønt af mandler og den revne citronskal lokker med sommerlige noter. Tranebærrene giver et sejt og let syrligt modspil til de søde kager.BiscottiStablet og klar til spisning, mmmhhh

Disse biscotti er en genistreg udi bagekunst – lette – både at lave og i maven, fyldt med smag og en er bare aldrig nok 😉


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.