Scones

Print Friendly, PDF & Email

Til 7-9 scones:

Tænd ovnen på 225 grader, ikke varmluft – det gør simpelthen brød så tørt, synes jeg.

1 dl sigtemel

3½ dl hvedemel

3 spsk sukker

2 tsk bagepulver

1 nip salt

1 cremefine til piskning (eller 2½ dl piskefløde)

Hæld alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt væsken og ælt godt sammen. Rul dejen ud i 3 cm tykkelse og udstik scones, enten med et glas, diameter på ca. 5 cm, eller med en sjov udstiksform, f.eks. et hjerte, en stjerne eller en blomst 🙂IMG_1555Pensl med sammenpisket æg eller mælk og drys evt. med lidt birkes, hvis du kan lide det. De smager også fint uden og til eftermiddagste er de bedst uden birkes. Bag dem i ca. 15 min og server dem lune med smør, syltetøj eller ost.IMG_1558

Velbekom 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *