Nougatbrud

Print Friendly, PDF & Email

Så kom julegaverne, pakkespils gaverne og adventsgaverne i hus, dejligt 🙂 Jeg brugte en del tid på alle de gave indkøb i går, men jeg hyggede mig. Det hele går meget bedre med en smagsprøve på en Summerbird flødebolle med passion – faktisk ikke den bedste, de har lavet – og en julelatte fra Baresso – I like 🙂 Besøget ved Summerbird betød også at disse lækre basser sneg sig med i mine indkøb og sikke en mundfuld.Summerbird Christmas Edition Jeg er sikker på, at jeg hørte englene synge så gode er de. Jeg skulle have købt to æsker 😉

I dag er det ikke vejr til at købe julegaver i, tværtimod. Hold dig inden døre, så du ikke blæser væk eller kommer til skade i denne blæst. Men det er jo ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. Det dårlige vejr betyder jo tid til at hygge i køkkenet med lidt søde sager og disse skønne nougatbrud passer perfekt til en stormende vinterdag. Da jeg åbnede køleskabet og “faldt” over dåsen med disse nougatbrud i, blev jeg simpelthen nødt til at lave et kvalitetstjek og jo, de var stadig lige gode, som de var i weekenden, nu er der bare ikke så mange tilbage længere, meget mærkeligt 😉NougatbrudFrække og fristende nougatbrud, mmmhhh

Det er en af mine yndlingskonfekter, den er sød, knasende, frisk og fyldt med alverdens gode sager. Fra du går i gang til konfekten er klar til servering går der cirka 1 time, det er inklusiv køle/stivne tid. Så det er hurtig lavet konfekt 🙂

Hvis du nu sidder og tænker: “Nougat?! Nej tak!” Så prøv lige at lave en lille portion alligevel, du bliver glædelig overrasket. Den lidt for søde nougatsmag bliver neutraliseret på en skøn måde af de tørrede frugter, mandlerne og den mørke chokolade, så selv nougat hadere vil kunne lide de her basser 🙂NougatbrudTil rigtig mange stykker skal du bruge:

300 g mørk chokolade med min. 60% kakao – du kan ikke bruge mælkechokolade eller hvid chokolade til den her opskrift, det bliver alt for sødt og både du og jeg er jo søde nok i forvejen 😉

400 g nougat

75 g tørret abrikos

75 g tørret tranebær – du kan sikkert også bruge rosiner, men jeg er tilhænger af de mere syrlige tranebær, der passer perfekt heri og vær sød at lade være med at købe tranebær med jordbærsmag eller lignende. Det skal være ganske almindelige tørrede tranebær.

125 g grofthakket mandler med skal

Få, men gode ingredienser 🙂 Smelt den mørke chokolade over vandbad. Kom et stykke bagepapir på et stort skærebræt. Smør halvdelen af den smeltede chokolade ud på bagepapiret. Chokoladestykket skal cirka være på størrelse med et stykke A4 papir. Det skal ikke være mere end 2 mm tykt. Sæt skærebrættet i køleskabet og lad chokoladen stivne. I mens chokoladen bliver lidt hård i skallen, hakker du mandlerne groft og skærer abrikoserne i mindre bidder. Smelt nougaten i micro ovnen  – lidt varme ad gangen eller smelt den over vandbad. Bland smeltet nougat, hakkede mandler, abrikoser og de hele tranebær sammen i en skål.

Tag den hårde chokolade ud af køleskabet og fordel nougat-nødde-frugt blandingen herpå. Sæt konfektpladen tilbage i køleskabet til nougaten er helt stivnet.

Når nougaten er stivnet igen, fordeler du den sidste halvdel af den smeltede chokolade over nougaten. Nougaten smelter hurtigt under den lune chokolade, så du skal bruge lidt ad gangen og glatte det ud over nougaten med en ske. Når du har smurt det sidste chokolade på, så skal konfekten igen i køleskabet og blive helt fast. NougatbrudNår din konfekt er stivnet, skal den skæres ud. Jeg bruger en stor og meget skarp kniv, så går det lettest. Skær de uens kanter af og skub dem væk – dem kan du hygge spise af, når du er alene og trænger til lidt sødt 😉 Skær resten af den renskårne konfektplade i lange stykker på cirka 1½ cm bredde. Skær derefter disse lange stykker over på den anden led i samme bredde, 1½ cm, så du ender med kvadratiske stykker på 1½x1½ cm. Kom dine fine små nougatbrud i en tætsluttende dåse med mellemlægspapir imellem og opbevar dem i køleskabet til de skal spises.

Den mørke chokolade giver en god dybde til den søde nougat, og de tørrede frugter giver et fint modspil med friskhed og en snert af syre til den frække nougat. Mandlerne giver et lækkert knas i konsistensen, der passer godt til den sprøde skal af chokolade og det bløde nougat med de små frugtstykker, mums….Jeg tror altså, at jeg skal ud og kvalitetsteste dem igen, de er bare SÅ gode og lette at lave 🙂NougatbrudDe har en god holdbarhed, hvis du altså gemmer dem langt væk 😉 De kan sagtens holde et par uger i køleskabet, så de kan laves i god tid før juleaften. De er også super gode til en spiselig værtsgave og de vil vække stor glæde i en fin lille æske med et sødt bånd omkring 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *