Muffins med nødder, chokolade og citrus

Muffins med nødder, chokolade og citrus
Print Friendly, PDF & Email

Muffins med nødder, chokolade og citrus er den perfekte forårsbebuder op til en weekend, hvor der både loves solskin og måske tocifrede varmegrader – faktisk årets første rigtige forårsweekend 😀

Disse lækre muffins er lette at lave og den lækre note af citrus gør dem friske og sommerlige i smagen – perfekte til en solskinsdag.Muffins med nødder, chokolade og citrusDelikat og rustikt – med hasselnødder af egen avl 🙂

Fordelen ved disse gode muffins med nødder og chokolade er, at du faktisk kan fryse dem ned, førend du bager dem. På den måde kan du lave dem i god tid, faktisk helt op til et par uger før, du skal bruge dem. De skal bare have lov til at tø op på køkkenbordet et par timer eller natten over i køleskabet – på den måde kan du altid servere nybagte muffins – smart og lækkert 🙂

Til 15 muffins skal du bruge:

200 g rørsukker

50 g marcipan i små tern

200 g stuetempereret smør af den gode slags

3 store æg fra en glad høne

175 g hvedemel

1½ tsk. bagepulver

80 g grofthakkede hasselnødder – du kan også bruge mandler

40 g tørrede tranebær – uden smagstilsætning

40 g tørrede abrikoser skåret i små tern

55 g god grofthakket chokolade, min 62% kakao + 50 g ekstra, finthakket til pynt

Fintrevet skal af 1 økologisk citronMuffins med nødder, chokolade og citrusLækre nødder og god chokolade – så bliver det ikke bedre

Til denne opskrift skal du bruge en foodprocessor – det er nemt og hurtigt. Dejen skal nemlig ikke piskes luftig og den hurtigste måde at samle dejen på, er derfor at bruge en foodprocessor 🙂 Har du ikke sådan en basse, så kan du også bruge en håndmikser 🙂

Put smør i små tern, rørsukker og den lækre marcipan i foodprocessoren og hak det sammen med dejkniven. Du skal ikke bruge den skarpe snitte arm, eller hvad du nu vil kalde det, men den tilsvarende uden kniv 🙂

Tilsæt æggene et ad gangen og kør imellem hver tilsætning – bare brug pulse funktionen, det er fint.Muffins med nødder, chokolade og citrusEn frækkert af format

Bland hvedemel, bagepulver, nødder, tranebær, abrikoser, den grofthakkede chokolade og citronskallen i skålen og kør dejen sammen til en ensartet masse.

Dejen har en ret kompakt konsistens, og duften er uimodståelig – citronlund og sødme, uhm.

Fordel dejen i 15 store amerikanske muffin forme – det er dem med krave – de skal fyldes cirka 3/4 dele.

Hvis du vil fryse nogle ned til senere brug, så kommer du de fyldte muffin forme i en flad beholder, der har et tætsluttende låg og sætter dem i fryseren.

Dem du vil bage nu, skal i en 200 grader varm ovn og bage midt i ovnen i cirka 17-20 minutter. Mærk efter med en kødnål, når der gået 17 minutter, hvis der hænger dej ved kødnålen, skal de have et par minutter mere.

Husk at du ikke skal bruge varmluft til disse lækre basser.Muffins med nødder, chokolade og citrusDe lækreste muffins med det skønneste fyld 🙂

Så snart de lækre og velduftende muffins kommer ud af ovnen, fordeler du den finthakkede chokolade på toppen af dem – hvis du har frosset nogle af dine muffins ned, skal du selvfølgelig gemme lidt chokolade til dem 🙂

Lad de lækre muffins køle lidt af og nyd dem nybagte og let lune til en kop god kaffe, f.eks. italiensk espresso, uhmm, eller en kop god the.

Marcipanen og den tørrede frugt tilfører en dyb sødme til disse lækre muffins og både nødderne og chokoladen giver en skøn fylde og smag til dem. Citronen tilfører både en dyb gul farve og en intens citrussmag, der ikke dominerer, men bare leger lidt på din tunge og pirrer dine smagsløg. Den smeltede chokolade på toppen tilfører et frækt og dekadent strøg af luksus. Muffins med nødder, chokolade og citrusDyb gult indre med smukke prikker af nødder, chokolade og tørret frugt, uhmmMuffins med nødder, chokolade og citrusDekandent og lækkert

En skøn muffin med de helt rigtige smage og noter af citrus, frugt og chokolade, mmmhhh.

Jeg kan sagtens forestille mig denne muffin med friske bær i stedet for tørret frugt og måske med et drys af knuste, tørrede hindbær ovenpå den smeltede chokolade – det må prøves 😀



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.