Lime-makronkage

Lime-makronkage
Print Friendly, PDF & Email

Lime-makronkage minder en del om en lækker bagt cheesecake, den har bare aldrig set skyggen af ost. Lime-makronkagen er derimod en dekadent delikatesse fyldt med saft og skal fra lime, knasende skøn makronbund og syndig kondenseret mælk, toppet med vaniljecreme, mmmhhh.Lime-makronkage - La Dolce VitaSyndig, syrlig-sød slyngel

Denne lækre lime-makronkage bagte jeg til vovsens afslutning på det hvalpehold, han har gået på siden januar måned ved DCH Vesthimmerland. Et skønt hold med søde med-novice-hundefører og skønne vovser af forskellige racer. Trænerne havde arrangeret en god afslutning med kaffe, the og blandt andet min dekadente lime-makronkage OG en prøve til vovserne og deres fører.

Hele morgenen var jeg spændt og jo tættere vi kom på tidspunktet for træningen og den afsluttende prøve, jo mere spændt-nervøs-åhh-jeg-håber-han-klarer-det-godt blev jeg 😉

Kagen – det handler om kagen, ikke om vovsen denne gang 😉

Lime-makronkagen blev taget utrolig godt imod; der blev taget mere end ét stykke og den blev rost til skyerne til min store glæde 🙂Lime-makronkage - La Dolce VitaEn delikatesse af format

Opskriften blev også efterspurgt, så jeg lovede, at jeg ville bringe den herinde, så du også kan få glæde af den og tro mig – den kan du virkelig få glæde af. Det er en delikatesse af format; syrlig-sød syndig som bare pokker og gennemført uartig, uhm.

Så god, at en af mine med-kursister blev helt fjern i blikket, da hun smagte den og jeg er sikker på, at hun hørte englene synge 🙂

Opskriften er inspireret af en opskrift fra et af mine utallige blade med lækre opskrifter – jeg har tilpasset den mig og mine smagsløg og du får den lige her 🙂

Faktisk minder denne lækre kage meget om den berømte key lime pie, som jeg helt sikkert også snart skal have afprøvet 😉

Til 6-8 personer skal du bruge:

200 g makroner

100  g smør af den gode slags

4 store dejlige æg fra en glad høne

1 dåse kondenseret mælk, der er ca. 400 g.

4 store økologiske lime – skal og saften fra dem – økologiske lime kan fås i større velassorterede supermarkeder – hvis de kun har små, skal du bruge 5-6 stk.

1 cremefine til piskning

1½ tsk. vaniljesukker

1½ spsk. flormelis

1 form på cirka 24 cm i diameter – rund eller firkantet er op til dig 🙂Lime-makronkage - La Dolce VitaLuftboblerne kan anes i det skønne limefyld

Tænd ovnen på 180 grader. Jeg lavede dobbelt portion, så jeg brugte to forme og bagte derfor – meget imod min vilje – kagerne ved varmluft, 170 grader. Bager du kun en portion, så brug endelig almindelig ovn og ikke varmluft – det giver det bedste resultat.

Knus makronerne godt. Det er lettest, at putte dem i en pose, lukke den godt til og så give den nogle tæsk med en kagerulle.

Smelt smørret ved svag varme og bland de to herligheder godt sammen til en klistret masse.

For formen med bagepapir og tryk makronmassen godt ned i formen, så den er fast og tæt.

Bag bunden i den varme ovn i 10 minutter – tag den ud og lad den køle af.Lime-makronkage - La Dolce VitaEn dronning værdig

Imens bunden bager, laver du resten af kagen.

Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål. Pisk hviderne stive – så stive at du kan vende dem på hovedet, uden at de falder ud af skålen. Sæt skålen til side.

Hæld den kondenserede mælk op til æggeblommerne og riv skallen af de lækre grønne lime ned i massen. Pres saften af de fire lime til sidst og hæld også den ned til æggeblomme-massen.

Pisk denne blanding godt sammen.

Vend 1/3 del af de stive æggehvider ned i lime-æggeblomme massen og vend dem godt sammen. Jeg brugte faktisk et piskeris og piskede, meget, meget let, massen sammen. Det kan du også gøre – det skal bare være med allerstørste forsigtighed, så du bevarer luften i æggehviderne.

Vend den næste tredjedel i og til sidst den sidste tredjedel i.

Jeg vender altid piskede æggehvider i af tre omgange, på den måde bevarer du mest mulig luft i æggehviderne og din dej får den rigtige konsistens uden æggehvideklumper.Lime-makronkage - La Dolce VitaEnkelt og elegant

Fordel fyldet på den afkølede bund og sæt kagen tilbage i ovnen i cirka 20-30 minutter. Mine kager bagte længere, fordi der var to og ovnen stod på varmluft. Du skal nok prøve dig lidt frem, men en god tommelfingerregel er, at til denne kage, der skal midten virke fast; du skal kunne trykke let på overfladen uden at din finger laver dybe huller. Så snart du kan det, så er kagen færdig.

Lad kagen køle helt af i formen. kagen falder let sammen, imens den køler af og det skal den.

Når kagen er helt afkølet, dækker du den godt til og sætter den i køleskabet til dagen efter – det er hviletiden i køleskabet, der er med til at give den delikate konsistens.

Inden servering dagen efter, pisker du cremefine sammen med vaniljesukker og flormelis – smag det gerne til – det skal være sødt og lækkert. Fordel den skønne vaniljecreme på toppen af kagen og drys eventuelt med lidt revet skal af lime.Lime-makronkage - La Dolce VitaSnehvid topping med smukke grønne lime strejf 🙂

Det lille touch af lime på toppen viser også, hvad der er i kagen og så giver den smukke grønne skal et kønt spil til den lyse topping, uhm.

Server kagen til en kop god kaffe eller the og nyd kagen og dine gæsters salige ansigtsudtryk, når de smager denne himmelske kage.Lime-makronkage - La Dolce VitaLækkert

Lime-makronkagen er perfekt til dessert efter en god middag, men også rigtig god som eftermiddagskagen på en særlig dag eller på en helt almindelig lørdag, hvor du bare lige trænger til noget virkelig, virkelig godt.

Kagens unikke og dekadente smag er noget helt for sig selv. Den lækre kombination af det syrlige limefyld og den søde vanilje topping er ubeskrivelig. Limens syrlighed bliver fremhævet af den søde kondenseret mælk og de mange æg gør både fyldet luftigt og tæt. Vanilje toppingen er perfekt afpasset den syrlige lime og giver kagen den helt rigtig note af sødme. Den sprøde makronbund giver et vidunderligt knas og en let karamelliseret smag til kagen.Lime-makronkage - La Dolce VitaDekadent, delikat og dårende dejlig – uhm 😀

Denne absolut fantastiske lime-makronkage er et mesterværk af format – den er sublim og dekadent – en luksus kage af format.

Den må du simpelthen bare prøve!



2 thoughts on “Lime-makronkage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *