La dolce vita kagen – Vesthimmerlands bedste småkage

La dolce vita kagen – Vesthimmerlands bedste småkage
Print Friendly, PDF & Email

Som du måske kan huske, så vandt jeg konkurrencen om Vesthimmerlands bedste Småkage i 2015. Min skønne og vanedannende la dolce vita kage skulle i den anledning serveres til golf turneringen Made in Denmark.

Det var en succes – en ubetinget succes. Successen var så stor, at de har valgt at servere min småkage igen i år til dette års Made in Denmark, der afvikles lige nu.

Det er simpelthen ubeskriveligt skønt – tænk sig, at min lille lækre småkage kan være sådan en succes – wauw!

Du får lige opskriften én gang til 🙂la dolce vita kagenDekadent og delikat

La dolce vita kagen er inspireret af min dejlige opskrift på de skønne og sprøde Håkonskager, som jeg bager hvert år til jul og som bringer stor lykke hos alle, der smager dem 🙂

Til cirka 60-70 la dolce vita kager skal der bruges:

200 g stuetempereret smør af den gode slags.

90 g flormelis

75 g god marcipan

270 g hvedemel

1 tsk. vaniljesukker

Denne opskrift skal laves over to dage. Dejen skal have lov til at ligge koldt og trække smag og sætte sig. Marcipanen giver en fantastisk sødme i disse kager. De minder lidt om specier, men de er bare SÅ meget bedre.

Dag 1: Pisk smør og flormelis blødt og luftigt. Riv marcipanen i blandingen og rør godt. Tilsæt mel og vanilje og saml dejen. Det kan sagtens lade sig gøre uden væde. Marcipanen og det bløde smør gør dejen utrolig let at arbejde med. Det er en fordel at bruge iskold marcipan – det er lettere at rive.

Rul dejen ud i lange pølser med en diameter på cirka 2-2½ cm. Læg dejpølserne koldt til dagen efter.la dolce vita kagenDen lækre la dolce vita kage, mmmhhhh

Dag 2: Her skal du bruge lidt ekstra ingredienser, som du sikkert, ligesom jeg, altid har i huset.

1 æg fra en glad høne

100-150 g rørsukker

1 spsk. rålakridspulver, f.eks. fra Urtekramla dolce vita kagenMine smukke, smukke kager

Pisk ægget sammen med en gaffel på en flad stor tallerken. Drys rørsukkeret og rålakridspulveret ud på en anden stor flad tallerken og bland dem sammen. Tænd ovnen på 175 grader – ikke varmluft. Jeg ved, at mange bruger varmluft til småkagebagning, men det gør jeg ikke. Jeg synes, at varmluft skader mere end det gavner.

Skær dejpølserne til, så de passer med tallerknernes bredde. Rul en pølse af gangen i æg og bagefter i sukker. Skær pølsen i ½ cm tykke skiver og læg skiverne med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir. Der kan være cirka 30 småkager på en bageplade.la dolce vita kagenGyldne, lækre og sødmefulde

Bag småkagerne øverst i ovnen i 10-12 minutter til de er let gyldne i kanten. Lad kagerne køle helt af på en rist, inden du kommer dem i fine dåser.la dolce vita kagenVesthimmerlands bedste småkage 2015 og 2016 🙂

La dolce vita kagerne smager sødt af marcipan og den sprøde sukkerkant karamelliserer under bagningen og gør småkagen sublim. Rålakridspulveret giver en skøn kant til denne søde lækkerbisken og den komplimenterer marcipanen i la dolce vita kagen ualmindelig godt. En skøn og delikat småkage, der absolut fortjener titlen som Vesthimmerlands bedste småkage 😀



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *