Kylling med peberfrugt

Kylling med peberfrugt
Print Friendly, PDF & Email

Kylling med peberfrugt er en nem, hurtig og lækker ret, der bringer minder om lune sommeraftener ved det smukke Middelhav – enkle, rene smage, der kendetegner det italienske køkken.

Kylling med peberfrugt er aftensmad på bordet i en skynding og retten kan sagtens spises, som den er, men du kan også vælge at servere den med mine lækre koldhævede flütes, en god pasta, en grøn salat eller som jeg nogle gange gør – spaghetti lavet af squash på min Spiralizer.

Til 2 personer skal du bruge:

300 g kyllingbrystfilet i grove stykker

3 peberfrugter – én i hver farve skåret i grove stykker

3 fed finthakket hvidløg

½ håndfuld frisk basilikum – stilkene hakkes fint

½-1 frisk rød chili – finthakket eller ½ tsk. tørrede chiliflager

Revet skal af ½ øko citron

Friskkværnet peber og havsalt.

Tænd for en sautérpande ved middelhøj varme, kom en god sjat olivenolie på. Tilsæt hvidløg og chili og de finthakkede basilikumstilke – bladene skal bruges senere.

Sautér et par minutter og tilsæt så kyllingestykkerne. Krydr godt med friskkværnet peber. Tilsæt peberfrugterne, når kyllingestykkerne har skiftet farve.

Steg hele herligheden i yderligere nogle minutter til kyllingestykkerne er gennemstegte.

Drys med havsalt, riv citronskallen over, vend rundt og smag til.

Sluk for varmen og pluk basilikumbladene i grove stykker over retten og vend rundt.

Server med det samme, enten som det er eller med et af de ovennævnte tilbehør til.

Retten er lavet på under 30 minutter og kan nemt øges i mængde til flere personer – du skal dog være opmærksom på ikke at øge mængden af chili og hvidløg i samme mængde som de øvrige ingredienser, da den så kan blive en smule stærk. Prøv dig frem og smag til undervejs.

Peberfrugterne får en skøn sødme af pandens varme og kyllingens milde smag klæder det lille bid fra hvidløg og chili. Den revne citronskal giver en skøn note af syrlighed, der sammen med basilikumens skønne let parfumerede smag, fuldender denne enkle og delikate ret på skønneste vis.

Jeg elsker min kylling med peberfrugt og både på grund af de vidunderlige smage og fordi retten er hurtig at lave, så er den ofte på menuen herhjemme.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.