Krakelerede chokoladesmåkager

Print Friendly, PDF & Email

Disse skønne og meget anderledes chokoladebasser havde jeg med på arbejde til min kollegaer i sidste uge. De skulle være forsøgskaniner, da jeg ikke havde bagt disse småkager før. Jeg havde en mellemstor dåse fyldt med lækre chokoladesmåkager med og da jeg tog hjem, var der kun tre små stakler tilbage i kagedåsen 🙂Krakeleret chokoladesmåkage

Er de ikke skønne?

Det er en anderledes småkage og jeg vælger egentlig at komme den i min kategori, Julebag, da der er lidt juleagtigt over den; det ligner jo nærmest, at den er rullet i sne 🙂

De er super lette at lave og så smager de rigtig godt; de har en lækker fyldig chokoladesmag, der bliver pakket godt ind i et sødt lag af flormelis, mums.

Jeg får cirka 50 småkager ud af denne portion. Du skal dog være opmærksom på, at de har en meget kort holdbarhed og skal derfor spises, indenfor max fem dage. Det burde dog heller ikke være noget problem, for de smager fantastisk 😉

Du skal bruge:

225 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

90 g kakao – ikke den sødet slags, men rigtig kakao

300 g rørsukker

3 tsk. vaniliesukker

90 g stuetempereret smør af den gode slags – ikke et blandingsprodukt. Det bedste resultat til småkager er altid smør

3 store æg fra en dejlig, glad høne

200 g flormelis – til drys

Kom alle de tørre ingredienser i en skål. Smuldr smørret i den tørre blanding og saml dejen med de tre æg. Det er lettest at bruge hænderne, og selvom det er noget værre snask. En gang imellem skal bagning og madlavning også være lidt snasket 😉

Læg dejen i køleskabet i 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader, ikke varmluft – det tørrer kagerne ud og så bliver de ikke særlig gode. Kom bagepapir på to bageplader. Hæld flormelis i en flad skål og find en tallerken frem. Form valnøddestore kugler af dejen og læg på tallerknen. Vask dine hænder to-tre gange undervejs; på et tidspunkt begynder dejen at hænge fast i dine håndflader og det duer ikke, det er derfor du skal vaske dem. Når du har rullet kugler af alt dejen, skal kuglerne trilles i flormelis. Kuglerne skal dækkes helt med flormelis. Læg forsigtigt kuglerne på din bageplade. De må ikke lægge for tæt, for de flyder ud under bagningen. Jeg fik plads til cirka 20 på hver plade.

Bag dine chokoladekugler i ovnen i 10 minutter. Tag pladen ud af ovnen og lad kagerne køle af i 5 minutter på bagepladen, inden du forsigtigt trækker dem over på en bagerist til endelig afkøling. Krakeleret chokoladesmåkage

Skønne små lækkerbiskner pakket fint ind i sne 🙂

Når kagerne er kølet helt af, skal de opbevares i en tætsluttende kagedåse. De smager allerbedst den dag de er bagt, specielt til en kop god kaffe eller et glas iskoldt mælk, mmhhh 😀

Den lækre chokoladesmag kommer af den gode mængde kakao, men jeg tænker lidt på at eksperimentere videre og tilsætte finthakket mørk chokolade til dejen, dobbelt chokoladenydelse = dobbelt så gode småkager 😉Krakeleret chokoladesmåkage

Snow cookies 😉



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *