Kartoffelsalat med pesto

Kartoffelsalat med pesto
Print Friendly, PDF & Email

Kartoffelsalat med pesto og grønne asparges er skønt tilbehør til sommerens mange vidunderlige grillaftener. Kartoffelsalaten er let at lave og den smager skønt både frisklavet og når den har trukket på køl en dags tid, så du kan sagtens lave den dagen før, du skal servere den.Kartoffelsalat med pesto - La Dolce VitaSarte grønne nuancer

Kombinationen af nye danske kartofler, smukke danske grønne asparges, forårsløg, dejlige danske radiser og skøn grøn basilikumpesto er absolut vidunderlig.

Til fire personer skal du bruge:

700 g kogte kolde nye danske kartofler

400 g rensede grønne asparges – allerhelst danske – vægten er, når de træede ender er brækket af

4-6 store radiser eller 8 små – mine egne radiser er ikke så store, men smagen er sublim

4 forårsløg eller 1 salatløg

2 generøse spsk. basilikumpesto – hvis du ikke selv har tid til at lave din pesto, kan du sagtens købe en pesto, bare sørg for at det er en rigtig god variant 🙂

2 spsk. god olivenolieKartoffelsalat med pesto - La Dolce VitaEn ny klassiker i mit køkken

Denne portion er stor nok til fire personer, hvis der ikke er andet tilbehør. Serverer du også en skøn salat til og lidt brød, kan den sagtens bruges til seks personer.
Portionen er også perfekt til to personer til to dage, f.eks. til aftensmad den ene dag og til frokost den næste dag, måske serveret med kolde frikadeller. Den kan sagtens bruges til madpakken også – min søde husbond fik en portion med i madpakken sammen med et par klassiske dunser og han var pjattet med sin madpakke den dag 🙂

Tilbage til salaten 🙂

Skær de dejlige danske kartofler i mindre stykker – ikke for små – kartoffelsalaten må gerne være lidt rustik og grov; det klæder den 🙂

Skær de grønne asparges i 2 cm lange stykker.

Rens forårsløgene, behold så meget af den grønne top som muligt, og skær dem i tynde skiver.

Skyl radiserne og fjern toppene. Skær dem i tynde skiver – hvis de er meget tykke, skal de deles på langs også, ellers bliver skiverne for store.

Rør pestoen sammen med olien i en lille skål.

Find en pæn skål frem og læg kartofler, asparges, forårsløg og radiser lagvis i skålen. Fordel pestodressingen over salaten og vend det hele sammen. Lad salaten stå og trække en halv times tid, inden du serverer den.Kartoffelsalat med pesto - La Dolce VitaKartoffelsalaten inden den vendes med pestodressingen – smuk at se på

Server kartoffelsalaten til et stykke lækkert grillet kød, en skøn fisk eller langtidsstegt kylling.

Den milde basilikumpesto giver en dejlig note af Italien og Middelhav til de lækre danske kartofler, der suger den gode pesto til sig. Forårsløgene og radisernes milde styrke giver et skønt modspil til både kartoflerne og de lækre grønne asparges. En blid og kærlig kartoffelsalat, der giver et dejligt spil af smage på din tunge og som ikke falder tungt i din mave. Pestoen gør salaten let og lækker, i modsætning til en kartoffelsalat med en cremefraiche/yoghurt/mayonnaise dressing, der kan virke tung og kompakt.Kartoffelsalat med pesto - La Dolce VitaLet, lækker og lokkende – mums.

Kartoffelsalat med pesto er en let, lækker og delikat sommerret, der klæder alle former for kød lige fra mormors dunser til et stykke mørt oksefilet, uhm.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *