Kanelkage

Print Friendly, PDF & Email

En skøn hygge eftermiddag med den yngste af mine søde niecer resulterede i denne dejlige svampede kanelkage. Jeg har længe haft opskriften på kanelkage i min opskriftssamling, men jeg har ikke afprøvet opskriften førend nu. Kagen er super let at lave og den smager fantastisk. Kanelkage

Det er store mængder, der skal bruges til denne kage, men du får også en rigtig stor portion kage. Denne størrelse kage er god til kagen til fødselsdagen, der skal fejres i skolen, kage til kollegaerne på arbejde, til den store familiesammenkomst eller til dig selv og din familie til et par dage 🙂 Uanset hvem du bager den til, så skal den nok få ben at gå på, det lover jeg 🙂

Til en stor bradepande (ovnens størrelse) skal du bruge:

500 g rørsukker

175 g smeltet smør af den gode slags

600 g hvedemel

3 spsk. stødt kanel

3 tsk. natron

7½ dl kærnemælk

Til glasuren skal du bruge:

175 g smør, igen af den gode slags

350 g flormelis

3 spsk. kakao af den usødet slags

1 pasteuriseret æg

Tænd ovnen på 200 grader, ikke varmluft. Det tørrer kagen ud og gør den kedelig.

Begynd med selve kagen – glasuren laver du imens kager hygger sig i ovnen.
Smelt smørret i en gryde og kom rørsukkeret i en stor skål. Tilsæt det smeltede smør og pisk det godt sammen. Mål melet af i en anden skål. Tilsæt kanel og natron til sukker- og smørblandingen og pisk det sammen. Hæld skiftevis mel og kærnemælk i massen under piskning. Pisk dejen et lille minut til den er fin jævn i konsistensen.

Kom dejen i den bradepande, der passer til ovnens størrelse. Husk at komme bagepapir i bradepanden. Bag kagen midt i ovnen i cirka 20 minutter. Stik en kødnål i kagen efter 20 minutter og hænger der ikke dej ved, så er kagen nok. Hænger der dej ved, så skal den have lidt længere. Start med et par minutter ad gangen, så den ikke bliver bagt for længe.

Når du har sat kagen i ovnen, kan du begynde på glasuren. Kom smør, flormelis og kakao i en gryde og lad det smelte lige så stille og roligt. Når smørret næsten er smeltet, tilsætter du det pasteuriserede æg. Rør massen godt sammen og lad den lige begynde at boble en smule i kanten. Når glasuren bobler let i kanten, så er den færdig. Fordel den varme glasur på den færdigbagte kage.

Jeg bruger pasteuriseret æg, fordi glasuren ikke skal buldrekoge og jeg vil ikke friste skæbnen med en omgang salmonella, selvom vores skønne danske æg, nu er salmonella frikendte. Better safe than sorry 😉Kanelkage

Lad kagen køle af og skær den ud i store dejlige stykker. Den smager skønt med en kop god the til. Den er svampet og har en lækker krydret smag af kanel og glasuren giver den lige det sidste lille pift af delikatesse. Den giver en lille forsmag på alle de lækkerier, der venter i december måned, men den er også fortrinelig resten af året. Denne kage er en sikker vinder, hver gang.Kanelkage

Denne kage var også et hit ved min søde niece, der nød en hygge dag med masser af grin, dans og leg. Det er altid rart, at få at vide, at sådan en dag med faster er bedre end en tur i Fårup Sommerland – det er ret stort, når det kommer fra en niårig. Behøver jeg at fortælle dig, at jeg blev meget glad og glæder mig meget til næste hyggeeftermiddag sammen med hende? 😀



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *