Julekrydrede småkager

Julekrydrede småkager
Print Friendly, PDF & Email

Julen byder på mange skønne opskrifter og denne er ingen undtagelser. Julekrydrede småkager, der både dufter og smager himmelsk. De skønne julekrydderier gør småkagerne endnu mere lækre og det er svært at stoppe med at spise af dem, når du først er begyndt 😉Julekrydrede småkagerSkønne julesmåkager, mmmhhh

Julekrydrede småkager er inspireret af mine ingefærsmåkager, som du fik opskriften på for nylig – basis opskriften er stort set den samme – den eneste ændring er krydderierne og formen 🙂

Til cirka 60 stk. skal du bruge:

220 g smør af den gode slags

220 g lys sirup

110 g farin

110 g rørsukker

450 g hvedemel

3,5 tsk. bagepulver

1,5 tsk. stødt nelliker

1 tsk. stødt ingefær

2 tsk. kanel

Kom smør, sirup og de to slags sukker op i en tykbundet gryde og lad det smelte godt sammen ved svag varme. Rør gerne i det nogle gange i smelteprocessen, så du er sikker på, at det ikke brænder fast.

Du kan skifte rørsukkeret ud med farin og kun bruge farin i opskriften. Farinen giver småkagerne en dejlig karamelliseret smag og en mørkere farve.

Når sukker-smørblandingen er smeltet, skal den køle lidt af i cirka 5-7 minutter.

Imens blandingen køler af, kan du blande mel, bagepulver og de dejlige krydderier i en skål.Julekrydrede småkagerGyldne, sprøde basser 🙂

Tilsæt mel og krydderierne til den afkølede sukkerblanding og rør det godt sammen. Lad dejen køle af lidt længere – den skal ikke være varmere, end du kan trille små kager af den uden at brænde dine fingre.

Tænd ovnen på 180 grader – ikke varmluft.

Tril små aflange kager af dejen på størrelse med en cocktailpølse, og læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand – der kan være cirka 20 kager på en plade.

Når du har fyldt en plade, tager du en gaffel og trækker/trykker hver kage ud til en længere aflang kage i stil med en bastogne – alles yndlingskage, der også er inspirationen til denne skønne julekrydret småkage 😀

Bag småkagerne midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gyldne. De bliver først sprøde, når de kommer ud af ovnen og køler af, så du skal passe på, at du ikke giver dem for lang tid. 10-12 minutter burde passe til de fleste ovne 🙂Julekrydrede småkagerKlar til at spise eller at give væk…måske til julenissen 😉

Lad kagerne køle helt af på en rist og pak dem i en fin julekagedåse, når de er afkølet eller giv dem væk i en fin æske 🙂 Jeg gav mine forældre en portion i en fin julekagedåse med en rød silkesløjfe omkring i deres 3. adventsgave – den gave vakte stor glæde 🙂Julekrydrede småkagerSmuk, smukkere, småkage 😀

Disse lækre småkager dufter helt vidunderligt og så snart du åbner for en dåse med disse kager begynder du faktisk at savle, så godt dufter de. Smagen er mindst lige så god – nelliker, ingefær og kanel får julen til at danse på din tunge og dine smagsløg synger af glæde – skønherlige kager fyldt med jul 😀



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *