Jule cookies

Jule cookies
Print Friendly, PDF & Email

Ingen jul uden jule småkager og som altid har jeg lavet en ny julesmåkage opskrift 🙂

Mine cookies med julekrydderier er jul i alle henseender – de dufter og smager af jul og alle, der har smagt dem, er vilde med dem.

Mine julecookies indeholder alle de lækre jule krydderier, vi kender og når jeg åbner for kagedåsen med disse lækre cookies i, breder der sig den mest vidunderlige duft af kanel, ingefær og nelliker – den skønneste duft af jul, mmhhh.

De her lækre cookies er ydermere nemme at bage og de er perfekte til julebagningen med børn – de vil elske at være med til at bage disse lækre kager.

Mængden af cookies varierer jeg en smule, afhængig af hvor store jeg ønsker dem – jeg har dog fundet ud af, at jeg hellere vil lave dem lidt mindre (og så spise lidt flere) end jeg vil lave store cookies. Jeg synes ikke at julesmåkager skal være gigantiske i størrelsen, med mindre der selvfølgelig er tale om et honningkagehus 🙂

Antallet af cookies varierer derfor, alt efter hvor store du laver dem – men ud af en portion dej, får du cirka 60-75 cookies.

Du skal bruge:

200 g god smør

150 g farin

220 g sukker

2 store æg fra en glad høne

35 g kokosmel

65 g finvalsede havregryn

300 g hvedemel

2 store tsk. vaniljesukker

½ tsk. fint salt

1 tsk. stødt ingefær

½ tsk. stødt nelliker

2½ tsk. stødt kanel

1½ tsk. bagepulver

Tænd ovnen på 175 grader, almindelig ovn.

Smelt smørret ved svag varme i en gryde – der må ikke blive brunt og brændt.

Kom imens smørret smelter, de to slags sukker op i en stor skål.

Afmål mel, havregryn, kokos og krydderier og kom det i en anden skål.

Kom det smeltede smør op i skålen med de to slags sukker og pisk sammen med en håndmikser – du kan også sagtens bruge en røremaskine. Tilsæt æggene og pisk godt sammen igen. Bland alle de tørre ingredienser fra den anden skål ned i den våde blanding og rør godt sammen.

Dejen bliver lidt karamelagtig i konsistensen og den skal den være.

Kom bagepapir på et par bageplader.

Brug to skeer til at sætte valnødde store klatter af dej på bagepladen med god afstand imellem, da klatterne flyder en del ud. Jeg får plads til 20 klatter på en bageplade. Form klatterne lidt til med fingrene, så der er lidt runde i det.

Bag cookiesene øverst i ovnen i ca. 12 min. De flyder ud og hæver op under bagningen og når du tager dem ud af ovnen, falder de lidt sammen og det skal de.  Farinen og de lækre mørke krydderier gør det lidt svært at se, om de har fået nok i ovnen, men 12 min er passende bagetid og man kan se at de bliver let gyldne i kanterne.

Tag de lækre juleduftende cookies ud af ovnen og lad dem køle helt af på en rist, førend du pakker dem i en lufttæt kagedåse eller fin cellofanpose og giver dem væk (som jeg gør med mange af mine julesmåkager) 🙂

Bagetiden på 12 min giver sprøde cookies, men hvis du lige som jeg, godt kan lide cookies, der er sprøde i kanten og chewie i midten, kan du skrue ned for bagetiden til 10 min. Det giver perfekte sprødkantede og chewie i midten cookies. Jeg har endnu ikke fundet ud af, hvilken af de to der er min favorit – de sprøde eller dem med chewie midte. Hvad er din favorit?

De her lækre julecookies både dufter helt fantastisk af kanel og nelliker og smagen er vidunderlig; let karamelliseret med umiskendelig noter af kanel og nelliker. Ingefæren giver en skøn varm eftersmag og fuldender smagsoplevelsen. Den lille mængde af kokos og havregryn giver en skøn struktur, der klæder disse lækre julecookies ualmindeligt godt. De er perfekt afbalanceret mellem sødt, krydret, karamelliseret og sprødt – jeg er vild med dem og det er jeg sikker på, at du også vil blive.

Herhjemme er de bagt utallige gange allerede og i år skal de i de julekurve, jeg hvert år forærer til dem jeg holder af – jeg er sikker på, at de nok skal vække glæde hos modtagerne 🙂

Prøv dem – du vil ikke fortryde det ;



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.