Nødder i honning

Print Friendly, PDF & Email

Disse nødder er en delikatesse, der er let og hurtig at lave. De er super gode til en værtindegave 🙂

De smager fantastisk godt til en god ost, lidt is, ovenpå et stykke kage og sågar til en god middagsret f.eks. svinekød, hvor de giver et lækkert og delikat modspil.

Så du kan bruge disse lækre nødder til lidt af hvert 🙂Nødder i honningLækre, ristede hasselnødder i skøn dansk honning, mums 🙂

Til 2 mellemstore glas eller 1 stort glas skal du bruge:

200 g hasselnødder – du kan også bruge andre nødder eller bruge en blanding af forskellige nødder

400 g god dansk honning i flydende form. En fast honning duer ikke til denne opskrift. Du kan også bruge akaciehonning. Jeg bruger dansk honning, da jeg elsker den fyldige og lækre smag det har.

Skold glassene og tør dem godt af indvendigt.

Du kan enten riste nødderne på en tør stegepande eller i ovnen. Hvis du bruger ovnen, skal den stå på 200 grader. Hold øje med nødderne, uanset hvilken metode du bruger, da de hurtigt bliver sorte og så kan du ikke bruge dem. De skal ristes nogle minutter, så de puffer lidt op. Det fremhæver den lækre smag af nødder.

Hæld nødderne over på et rent og tørt viskestykke og gnid hinderne af dem. Du kan ikke få det hele af, men det meste.

Hældt 1/3 nødder op i glasset og kom 1/3 honning over. Fortsæt sådan til glasset er helt fyldt med nødder og honning. Tryk nødderne lidt ned med en ske, inden du lukker glasset til. Dette skal du gøre et par gange, da nødderne vil kravle op på toppen af honningen, indtil de har suget den til sig.

Hvis du har lavet 2 glas, kan du give det ene væk som en fin lille værtindegave, der uden tvivl vil bringe lykke hos modtageren 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *