Hjemmelavet sennep

Print Friendly, PDF & Email

Denne sennep kræver ikke mange ingredienser og den er let at lave. Du får cirka fire små glas hjemmelavet sennep ud af denne portion. Men jeg bliver nødt til at advare dig; lad være at lugte til blandingen – det bringer tårerne frem i dine øjne, hvis du gør og så er det en stærkt vanedannende sennep. Jeg køber ikke sennep længere, jeg laver den selv.Hjemmelavet sennepSmuk, mørkegul og lækker sennep

Til fire-fem små glas skal du bruge:

100 g sennepsfrø/sennepskorn – du kan få dem i de fleste større supermarkeder

200 ml. hvidvinseddike – jeg bruger en ganske almindelig en af slagsen, ikke en vanvittig dyr én

1 spsk. gurkemeje

4 spsk. fast honning – store spiseskeer 🙂

Du får det bedste resultat, hvis du lader dine sennepsfrø ligge i blød i hvidvinseddiken i minimum 8 timer, f.eks. natten over.

Når dine sennepsfrø har ligget i blød natten over, kommer du den i din blender sammen med honningen og gurkemejen. Hvis du ikke har en blender, så kan du godt bruge en stavblender, du skal bare huske at bruge en ret stor skål. Jeg brugte min stavblender i en lidt for lille skål og det blev noget værre gris.

Blend blandingen godt, indtil frøene er næsten helt opløste. Det tager 7-8 minutter. Er du til en mere grovkornet sennep, skal de selvfølgelig blendes i lidt kortere tid. Prøv dig frem med den konsistens, du synes er passende.

Senneppen skal trække i en uges tid i køleskabet. Den skal lige have tid til at udvikle smag. Jo længere tid, den får lov til at stå i køleskabet, jo bedre smag.Hjemmelavet sennep

Kom den færdige sennep på små skoldede glas og pak dem fint ind til værtsgave. De vil bringe stor lykke. Brug gerne små glas fra pesto, tapenade, cornichoner og lignende. Bare husk at vaske dem godt af, så de ikke stadig “smager” af det oprindelige indhold.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *