Fudge med skumfiduser

Print Friendly, PDF & Email

Denne fudge er helt anderledes, end det fudge du kan købe. Den er blød, sød, fyldig, sprød og forfærdelig vanedannende 🙂Fudge med skumfiduserEn syndig bid med lækker smag 🙂

Den er super god som supplement til konfekten til julebordet og som en sød værtindegave.

Til cirka 80 stykker fudge skal du bruge:

200 g mælkechokolade af god kvalitet

200 g mørk chokolade, min. 64% kakao

30 g rigtig god smør – ikke et blandingsprodukt, det duer ikke til fudge

1 dåse kondenseret mælk – du kan få kondenseret mælk i de fleste større supermarkeder

2 tsk. vaniliesukker

2 dl peanuts med salt – ikke paprika eller anden form for krydderi, det skal være de saltede. En billig variant er ok.

3 dl mini marshmallows – kan du ikke skaffe små, kan du bruge de store, så skal du bare klippe dem i små stykker

Sæt en gryde over med lidt vand i. Find en varmefast, stor, skål frem og sæt den oveni gryden, så du har et vandbad. Husk at skålens bund ikke må røre vandet og vandet må ikke buldrekoge, det skal bare småboble.

Hak begge chokolader fint og kom dem op i skålen. Kom smørret op til chokoladen og hæld til sidst den lækre og ikke særligt sunde kondenseret mælk op i skålen. Lad det smelte sammen ganske langsomt og helst under omrøring. Det bliver meget tykt, når det er ved at være smeltet. Varmen får den kondenseret mælk til at tykne.
Når blandingen er smeltet godt sammen og blevet rigtig tyk og tung at røre i, fjerner du skålen fra varmen. Tilsæt vaniliesukkeret og rør det godt ind i massen. Kom peanuts og marshmallows op i skålen og vend hurtigt, men forsigtigt rundt. De små marshmallows må ikke smelte, så du skal arbejde hurtigt.

For en bradepande, 20 x 30 cm, med bagepapir og hæld blandingen ud heri. Den kan ikke fylde formen helt ud, der vil mangle cirka 5 cm fyld i længden. Presser du fudgen helt ud til alle sider, vil den blive alt for flad. Den skal være cirka 1½ cm i højden. Sæt formen i køleskabet i nogle timer, så din fudge kan sætte sig og stivne.

Tag fudgen op af formen og skær den ud i 1½ x 1½ – 2 x 2 cm store stykker med en meget skarp kniv. Opbevar fudgen mørkt og køligt, indtil du skal spise den.Fudge med skumfiduser

Blandingen af chokolade, saltede peanuts og bløde marshmallows er helt fantastisk; du får sødme, sprødhed, knas og en lækker fyldig fudge, der fylder din mund og dig med glæde.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *