Lakseruller med agurk

Print Friendly, PDF & Email

Disse lakseruller er lette at lave og lidt anderledes end dem, du kan finde opskrifter på rundt omkring. De passer godt til en let forret, til en frokost buffet eller som et alternativt indslag til en julefrokost.

De kan laves et par timer før, de skal serveres. Jo længere tid de ligger, jo blødere bliver agurken og det er lidt synd. Slatten agurk er ikke særlig godt 🙁 LakserullerDer bliver cirka 14 stykker ud af denne mængde:

200 g røget laks

½ bakke Philadelphia naturel – brug endelig ikke light, så bliver resultatet ikke godt. Light osten får blandingen til at løbe.

2 tsk rørsukker

1 spsk fintrevet peberrod

½ agurk, skrællet , udkernet og skåret i tynde stave

Begynd med agurken. Skræl den og halver den på langs. Skrab forsigtigt kernerne ud med en teske. Skær hver halvdel i tynde stave på langs. Læg agurkestavene til side.

Kom Philadelphia, rørsukker og peberroden op i en skål. Rør det godt sammen og smag det til. Det kan være, at der skal lidt mere peberrod i eller lidt mere sukker. Den skal være syrlig, lidt stærk med en snert af sødme.

Klip et langt stykke film af og læg på dit køkkenbord, fordel laksen på filmen, en skive efter den næste, så de lige overlapper hinanden en smule. Smør osteblandingen ud på lakseskiverne og fordel agurkestavene ovenpå. LakserullerLakseskiver klar til rulning 🙂

Rul lakseskiverne sammen til en rulle ved hjælp af filmen. Rul laksen sammen fra den lange led. Klem laksen godt sammen imens du ruller. Sno enderne af filmen sammen og læg lakserullen i køleskabet, indtil den skal serveres.

Når du skal servere lakserullerne, skærer du dem ud i 2½ cm tykke skiver med en meget skarp kniv. Server dem enten med lidt lækkert langtidshævet flutes til eller på en bund af lidt rucolasalat dryppet med olivenolie og limesaft.LakserullerAgurkestavene giver de lækre cremede lakseruller et friskt og skønt bid og fremhæver den skønne creme i midten af hver lakserulle.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *