Svenske chokoladebrød

Svenske chokoladebrød

Print Friendly, PDF & Email

Svenske chokoladebrød var en af min barndoms yndlingssmåkager, og jeg er stadig helt pjattet med den mørkebrune sukkerstrøede basse. Det sprøde ydre og det lidt konfektagtige indre er perfekt til min søde tand 🙂Svenske chokoladebrødSyndige slyngler med en skøn smag af chokolade 🙂

Jeg bager ikke disse syndige slyngler hvert år til jul, men hver andet år – på den måde er jeg sikker på, at jeg aldrig bliver træt af dem – hvilket jeg med sikkerhed ved, at jeg aldrig gør 😉 Men det giver også plads til nye julesmåkager 🙂

Disse lækre svenske chokoladebrød kan du også bage og servere resten af året, mere julet er de ikke 🙂

Til ca. 45 skønne skrå svenske chokoladebrød skal du bruge:

7,5 dl hvedemel

1,5 tsk. bagepulver

3,75 dl rørsukker

2 tsk. vaniljesukker

2,25 spsk. kakao – den gode usødet slags

1 lille nip fint salt

300 g smør af den gode slags

1 stort æg fra en glad høne

1 æggeblomme fra en glad høne – hviden skal du bruge til at pensle med

Perlesukker til drys

Du skal altså bruge 2 store dejlige æg fra en glad høne, bare lige for at opsummere 😉Svenske chokoladebrødPerlesukker som sprød julesne på toppen af den lækre småkage

Saltet fremhæver den skønne kakaosmag og gør bare småkagen endnu bedre.

Tænd ovnen på 200 grader – ikke varmluft; heller ikke til småkager.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Skær smørret i små tern og smuldr det i den tørre blanding.

Del det ene æg i blomme og hvide og kom blommen og det andet æg ned i dejen og saml dejen med æg og blomme.

Kom bagepapir på to bageplader.

Tril dejen til fem lange pølser i bagepladernes bredde/længde. Svenske chokoladebrødLækre stænger klar til at spise, mmmhhh

Læg tre dejpølser på den ene plade og to på den anden. De skal ligge med god afstand imellem.

Tryk dejpølserne flade, til de er cirka en cm tykke.

Pisk æggehviden let sammen og pensl først den enen plade af dejstængerne med æggehviden. Drys med rigeligt perlesukker.

Sæt den dryssede plade i øverst i ovnen og bag stængerne i ca. 10 minutter – de skal stadig være bløde, når de kommer ud – de sætter sig, når de bliver kolde.

Skær dem i skrå skiver på cirka 2½ cm bredde, imens de stadig er varme. Træk bagepapiret med chokoladebrødene over på en rist og lad dem køle af.

Pensl de sidste stænger med æggehvide, drys med perlesukker og bag dem ligesom den første plade. Skær også dem i tilsvarende skiver.

Når chokoladebrødene er kølet af, pakker du dem i en fin dåse og husk nu, du skal spise et par stykker imens – ellers bliver det ikke rigtig jul 😀 Svenske chokoladebrødSprød på ydersiden og konfektagtig i midten, mums

Ydersiden af småkagen er sprød og lækker, og midten er konfektagtig blød – en rigtig lækkerbisken. Selvom der ikke er chokolade i, har småkagen en intens og delikat chokoladesmag, der intensiveres af det lille nip salt. Perlesukkeret giver et dejligt knas og lidt ekstra sødme til denne frække småkage.

Efter lidt tid i en tætsluttende kagedåse bliver disse lækre svenske chokoladebrød lidt mere tørre i det, men det forringer absolut ikke smagen.

De er perfekte til et stort glas iskoldt mælk 😀 (eller en kop god mokka).