Italiensk sandwich

Jeg er helt vild med Italien; specielt skønne Toscana, der for mig er et af de dejligste steder i verden. Maden, kulturen, italienerne, vejret – der er ikke den ting, jeg ikke elsker ved Italien…

Det er jo også derfor, at dette dejlige lille sted, hvor jeg deler mine opskrifter med dig, hedder La Dolce Vita 🙂 Den italienske livsstil – La Dolce Vita –  er lige efter mit hoved – ingen stress og jag, ting tager den tid, der tager, nærvær med familie og venner og maden i højsædet. 

Den italienske mad har en helt speciel plads i mit hjerte og i min mave, og jo mere italiensk mad jeg kan lave, jo bedre. Endnu bedre er det, når jeg kan dele mine semi-autentiske italienske opskrifter med dig. Du skal derfor have opskriften på en fantastisk italiensk sandwich.

Denne sandwich er en af mine absolutte favoritter. Jeg tror, at det er fordi den smager af Italien 😉 Italiensk sandwichSkønne italienske ingredienser 🙂

Jeg laver den nogle gange til frokost i weekenderne, men lige så ofte laver jeg den til en hurtig og let aftensmad til hverdag.

Til 3 personer til frokost eller en let aftensmad skal du bruge:

3 store og lækre pita brød – jeg bruger de frosne fra Coop, når jeg ikke bager dem selv

3 store spsk. tomatpesto

3 håndfulde rucola

5 skiver parmaskinke

1 kugle frisk mozzarella

3 spsk. soltørret tomat

20 g pinjekerner

Tænd ovnen på 200 grader og for én gangs skyld er det helt ok at bruge varmluft. Flæk pitaerne og smør dem med den skønne tomatpesto. Fordel en generøs håndfuld rucola på 3 halvdele af pitaerne. Sørg for at holde rucolaen indenfor brødet ellers bliver det sort, når det skal i ovnen.

Fordel den lækre parmaskinke ovenpå rucolaen og læg soltørret tomat i små tern ovenpå skinken. Italiensk sandwichLækker parmaskinke i godt selskab 🙂

Drys pinjekernerne ovenpå skinken og de soltørrede tomater.

Pluk mozzarellaen i mindre stykker.

Jeg plukker altid min mozzarella i stykker i stedet for at skære den. Den smelter meget bedre, når den er plukket, end når den er skåret i skiver. Når du plukker den i stykker, bryder du strukturen meget bedre, end når du skærer den og derfor smelter den lettere.

Fordel mozzarellaen på de tre pitaer og kom til slut toppen af brøden ovenpå det skønne fyld. Italiensk sandwichDe italienske farver 😉

Giv brødene et let tryk og sæt dem i den varme ovn i cirka 10 minutter.Italiensk sandwichKlar til en tur i ovnen

Lad brødene køle af et øjeblik, inden du sætter tænderne i dem ellers brænder du dig på den varme ost.Italiensk sandwichLækker, lun sandwich med skøn smeltet mozzarella og fantastisk smag, mums 😀

De smager skønt af tomatpesto, parmaskinke, pinjekerner og mozzarella – Italien i hver en bid 🙂 Det er en super lækker kombination af skønne smage og selv duften er fantastisk.

Du kan også køle sandwichene helt af og servere dem kolde, hvis du ikke er til den varme variant.

I afkølet tilstand er de perfekte til en forårs eller sommer picnic i skoven en skøn solskinsdag 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.