Hvedeknopper, varme hveder og St. Bededag

Hvedeknopper, varme hveder og St. Bededag
Print Friendly, PDF & Email

St. Bededag er lige om hjørnet og så skal der spises varme hveder til den store guldmedalje 🙂

Jeg elsker varme hveder og jeg må ærligt indrømme, at aftenen før St. Bededag (hvor man traditionelt spiser hvederne) erstatter de min aftensmad. Jeg ved godt, at de nok ikke er det sundeste i verden, men denne ene aften om året, må du gerne slå dig lidt løs 🙂

En varm hvede med iskoldt smør, et par skiver god ost og en kop varm the – er der noget bedre? Det skulle lige være en varm hvede med hjemmelavet jordbærmarmelade 😉

Du kan sagtens købe hæderlige hvedeknopper, som hveder hedder, før du flækker dem og rister dem, men hvorfor ikke bage dem selv? Det er super nemt og de smager SÅ meget bedre, end dem du køber.

Jeg skifter imellem mine almindelige lyse variant og min lidt sundere variant med fuldkornsmel.

De tager lidt tid at lave, men det er faktisk kun hæve processen, der er tidskrævende og der har du jo fri leg til at lave lige, hvad du lyster. Tro mig – brug tiden – bag hvederne selv og du vil ikke fortryde det.

De klassiske hvedeknopper hæver lidt mere, end fuldkornsvarianten, men uanset hvilken du vælger, så er smagen fantastisk.

Hvis du har lyst til at kaste dig ud i det, så er begge opskrifter klar til dig:

Klassiske hvedeknopper

Fuldkorns hvedeknopper

Rigtig god fornøjelse, god St. Bededag og god St. Bededagsferie, hvis du er så heldig at du har det 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.