Hjemmelavet sennep

I dag får du første spiselige gaveidé; hjemmelavet sennep. Sennep er jo næsten et must her til jul både til den hjemmelavede sylte og til glasering af hamburgerryg. Det er jo skønt at modtage et glas hjemmelavet sennep til julebordet i værtsgave eller adventsgave 🙂Hjemmelavet sennep

Smuk mørkegul sennep 🙂

Denne sennep kræver ikke mange ingredienser og den er let at lave. Du får cirka fire små glas hjemmelavet sennep ud af denne portion. Men jeg bliver nødt til at advare dig; lad være at lugte til blandingen – det bringer tårerne frem i dine øjne, hvis du gør og så er det en stærkt vanedannende sennep.
Jeg køber ikke sennep længere, jeg laver den selv.

Til fire-fem små glas skal du bruge:

100 g sennepsfrø/sennepskorn – du kan få dem i de fleste større supermarkeder

200 ml. hvidvinseddike – jeg brugte en ganske almindelig en af slagsen, ikke en vanvittig dyr én

1 spsk. gurkemeje

4 spsk. fast honning – store spiseskeer 🙂

Du får det bedste resultat, hvis du lader dine sennepsfrø ligge i blød i hvidvinseddiken i minimum 8 timer, f.eks. natten over.

Når dine sennepsfrø har ligget i blød natten over, kommer du den i din blender sammen med honningen og gurkemejen. Hvis du ikke har en blender, så kan du godt bruge en stavblender, du skal bare huske at bruge en ret stor skål. Jeg brugte min stavblender i en lidt for lille skål og det blev noget værre gris.

Blend blandingen godt, indtil frøene er næsten helt opløste. Det tager 7-8 minutter. Er du til en mere grovkornet sennep, skal de selvfølgelig blendes i lidt kortere tid. Prøv dig frem med den konsistens, du synes er passende.

Senneppen skal trække i en uges tid i køleskabet. Den skal lige have tid til at udvikle smag. Jo længere tid, den får lov til at stå i køleskabet, jo bedre smag.

Kom den færdige sennep på små skoldede glas og pak dem fint ind til værtsgave. De vil bringe stor lykke. Brug gerne små glas fra pesto, tapenade, cornichoner og lignende. Bare husk at vaske dem godt af, så de ikke stadig “smager” af det oprindelige indhold. Jeg har brugt små italienske pesto glas.Hjemmelavet sennep

Den her sennep er så god, at selv min søde kæreste, som er sennepsforskrækket, spiser den. Den er ikke overmåde stærk og heller ikke for flad i smagen. Den er lige tilpas stærk med en god og fyldig sødme fra honningen og et syrligt pift fra hvidvinseddiken.

Jeg håber, at denne spiselige gave idé bringer dig og modtageren lykke 🙂



10 thoughts on “Hjemmelavet sennep”

  • Det lyder bare super lækkert!
    Jeg har lige lavet portion. Jeg har dog tilsat ½ tsk. atamon for konseveringens skyld… ( jeg har et lille køleskab så der er rift om pladsen. håber derfor på den kan stå i kælderen i stedet, derfor atamon.)
    Håber den bliver god.

    • Kære Anja,

      Den er super lækker – ikke for stærk og ikke for sød eller mild – den er lige tilpas lækker 🙂 God idé med atamonen – det forlænger holdbarheden væsentlig. Hvis din kælder er kølig og mørk, kan den sagtens klare sig der et lille stykke tid 🙂

      Kh Helene

  • Kære Helene! Jeg vil kaste mig ud i det 🙂 det ser for lækkert ud, er det en stærk sennep? Mvh josefine

    • Kære Josefine,

      Undskyld mit sene svar. Det er en rigtig lækker sennep, som ikke er alt for stærk i smagen. Den har en skøn dyb smag synes jeg. Den er lige tilpas i styrke; hverken for mild eller for stærk.
      God fornøjelse med den 🙂

      Kh Helene

    • Kære Kirsten,

      Det er rigtig lækkert – hjemmelavet sennep smager vidunderligt 🙂 Hvis dine glas er skoldede og du opbevarer din sennep i køleskabet, så kan du godt strække den til cirka 1 måned i uåbnet stand.
      Jeg har tidligere haft et glas til at stå åbent i næsten en måned i køleskabet og det skete, der ikke noget ved. Eddiken kan heldigvis klare en del af konserveringen 🙂

      Kh Helene

    • Kære Christian,

      Sennepskornene suger al eddiken, imens de står i blød, så eddiken skal med i blenderen 🙂

      Kh Helene

      • Hej Helene. Tak for en lækker opskrift, som jeg lige har lavet. Jeg må dog sige, at I mit tilfælde kunne de 100 g. gule sennepsfrø på ingen måde opsige 200 ml. eddike .jeg tog cirka 75 ml fra. Korn plus eddike stod tre dage i køleskabet. Hilsen Peter

        • Kære Peter,

          Tak for rosen for opskriften 🙂 Godt at du fandt en løsning og tog lidt af eddiken fra, jeg har ikke selv oplevet at frøene ikke suger al eddiken, men sennepsfrø kan uden tvivl, ligesom mel, arte sig forskelligt 🙂

          Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.