Hjemmelavet müesli

Print Friendly, PDF & Email

Den bedste start på dagen er min morgenkaffe – det er det første, jeg skal have, så snart jeg er stået op. Får jeg ikke min morgenkaffe, bliver jeg ikke en sur drage, min dag starter bare helt forkert. Kender du det? Det er lidt ligesom, at få det forkerte ben ud af sengen. Det næste jeg skal have om morgenen, er min morgenmad. Det kan være alt fra lidt frisk frugt, et par skiver groft knækbrød med ost og radiser, en grovbolle med marmelade eller skyr med hjemmelavet müesli og bær.

Det er ikke alle morgener, min appetit er lige stor, men jeg spiser altid lidt. Et godt råd er, at spise lidt om morgenen. Din krop har ikke fået tilført energi i minimum 8 timer og det skal den have, for at fungere optimalt. Så selvom du ikke føler dig sulten, så spis lidt; et æble er bedre end slet ingenting. En bil kan jo heller ikke køre uden brændstof, vel? 🙂

Et af mine favorit spiser om morgenen er min hjemmelavede müesli. Den er let at lave og så er den rimelig sund. Jeg synes, at den smager meget bedre end de müeslier, du kan købe og det bedste er, at den ikke er fyldt med E-numre.IMG_1988

Sidst jeg lavede en portion, fik jeg lavet rigtig meget og det er den opskrift du får. Du kan bare halvere mængden. Den har en god holdbarhed, minimum 2 uger.

Du skal bruge:

300 g fint valsede havregryn

160 g mandelsplitter eller hakkede mandler – jeg bruger mandelsplitter, fordi jeg godt kan lide at mine ingredienser i müeslien har samme form, det giver en god fornemmelse, når jeg spiser

150 g kokosmel

150 g solsikkekerner

100 g hørfrø

½-1 dl akaciehonning

Du skal bruge en stor og dyb stegepande. Hæld havregryn, kokosmel, solsikkekerner, mandler og hørfrø i panden og tænd for dem ved medium varme. Rør jævnligt i den, så det ikke brænder på.IMG_1979

Når grynene har fået varme i fem til ti minutter unde omrøring, tilsætter du honningen lidt af gangen. Honningen giver sødme og binder müeslien lidt sammen. Du skal blive ved med at røre rundt. Når honningen er kommet i, skal müeslien have fem minutters stegetid mere. Så snart du synes, den har fået nok – den skal være let gylden – fjerne du panden fra blusset og hælder müeslien ud på et underlag og lader det køle helt af, inden du kommer det på et lufttæt glas.IMG_1980

Ny din müesli på skyr, A38 eller ymer. IMG_2166

Jeg har planer om, at bruge noget af müeslien til hjemmelavet müeslibarer og det er vist det næste projekt i min kalender 🙂

Jeg håber, at du har fået lidt inspiration til din morgenmad. Du kan få lidt mere inspiration i opskriftsindekset under morgenmadskategorien 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *