Havregrynskugler deluxe

Havregrynskugler deluxe

Du kan sikkert, ligesom jeg, huske barndommens havregrynskugler; små mørkebrune godter trillet i kokos og med en sød smag af kakao, smør og havregryn – lækkert. Jeg har opgraderet min barndoms havregrynskugler til en luksus udgave af havregrynskugler; havregrynskugler deluxe med god chokolade og ristede mandler, mmmhhh 🙂Havregrynskugler deluxeLækre kugler med chokolade og skønne mandler

De er lige så lette at lave som de traditionelle, men smagen er så meget bedre 😀

Til 32 skønne havregrynskugler deluxe skal du bruge:

2½ dl finvalsede havregryn

½ dl flormelis

1 tsk. ren vaniljepulver – alternativt 2 tsk. vaniljesukker eller ½ stang vanilje

100 g god mørk chokolade med min. 64% kakao

50 g smør af den gode slags

1 spsk. cremefine til piskning – er det kun til voksne kan cremefine erstattes af Bailey 😉

75 g mandler

Smelt chokoladen og smørret i en gryde ved svag varme. Når det er næsten smeltet sammen, tilsættes cremefine eller Bailey.

Imens chokoladen smelter, blandes havregryn, flormelis og vaniljepulver i en lille skål.

Når chokolade-smør-cremefine-blandingen er smeltet sammen til en homogen masse, fjernes gryden fra blusset og havregrynsblandingen tilsættes.

Rør massen godt sammen. Den er ret blød og virker noget våd, men du skal endelig ikke tilsætte flere havregryn.

Stil blandingen køligt til den er næsten stivnet.

Imens havregrynsblandingen køler af, rister du mandlerne på en tør pande ved medium varme. De skal ikke smuttes – den gode skal må gerne blive siddende på 🙂

Ristningen af mandlerne fremhæver deres dejlige sødme og skønne smag.

Mandlerne skal riste i cirka 5-7 minutter. Lad dem køle helt af på panden.

Når mandlerne er helt afkølet, er havregrynsblandingen også ved at være tilpas afkølet og stiv til at den kan trilles til kugler.

Hak mandlerne meget fint i en minihakker og hæld dem op i en lille skål.

Tril havregrynsblandingen til 32 fine kugler, cirka på størrelse med en valnød, og tril dem i de fintmalede mandler.

Hvis havregrynsmassen er blevet for kold og stiv, kan du lade den stå ½ time ved stuetemperatur – det burde hjælpe. Min første portion blev for kold, så jeg brækkede små klumper af, som jeg varmede med fingrene og derefter trillede til kugler – det gjorde dem mere rustikke at se på 🙂Havregrynskugler deluxeSmukke og delikate julekugler 😉

Opbevar de lækre luksus havregrynskugler på køl, indtil de skal nydes. De er også gode som en fin lille værtsgave sammen med en lille portion nougatbrud – perfekt til et af julens mange arrangementer 🙂

Disse lækre havregrynskugler har en intens og dyb smag af chokolade og de skønne ristede mandler fuldender en dejlig smagsoplevelse – jeg kan garantere dig, at du kommer til at lave flere portioner af disse skønne luksus havregrynskugler inden juleaften 😉

Hvis du bruger Bailey i stedet for cremefine, så er de nok bedst at servere for voksne, eventuelt som en lille dessert efter en god julet middag 🙂Havregrynskugler deluxeLækre stykker af mandel, mmmhhh

Jeg laver kun havregrynskugler deluxe fremover – smagen er så meget bedre og så bilder jeg mig selv ind, at de er lidt sundere, end de traditionelle, da mængden af smør er mere end halveret 😉



2 thoughts on “Havregrynskugler deluxe”

  • Haps. Har lige lavet en portion og glæder mig til at prøvesmage dem, når de er blevet kolde. Håber de holder til jul ?

    • Kære Signe

      Uhhmm, de er også tosset gode – det skader aldrig at lave en portion til prøvesmagning og så en portion mere til gæster og jul 😉

      God jul til dig 🙂

      Kh Helene

Skriv et svar til Signe Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.