Gulerodskage

Gulerodskage

Verdens bedste gulerodskage, der både er svampet og lækker, kom forleden ud af mit fantastiske køkken. Det er ubetinget den bedste gulerodskage jeg nogensinde har bagt og smagt.Gulerodskage - La Dolce VitaSvampet, konfektagtig og lækker

Min hemmelighed til at få en så delikat kage er uden tvivl, udover kærlighed, et lille twist af revet squash og et nip skønt ingefær, der giver en vidunderlige dyb smag og en skøn varme til denne ualmindelige lækre kage.

Gulerodskagen blev bagt som fødselsdagskage til min skønne husbonds søde kollegaer og den blev taget godt imod 🙂

Jeg har toppet kagen med en skøn og uartig, frisk cremet topping med en syrlig snert af citrus, uhm det er godt. Du kan også sagtens springe toppingen over og spise denne lækkerbisken uden topping – den er stadig vidunderlig 🙂Gulerodskage - La Dolce VitaNødder og rosiner titter frem fra kagens indre

Til en bradepande på 20×30 cm skal du bruge:

300 g groftrevet gulerødder – det er den revne vægt, altså uden skræl

100 g groftrevet squash

2 dl rapsolie – ikke olivenolie – det er bedst at bruge en smagsneutral olie til kager

4 store æg fra en glad høne

300 g brun farin – det giver en skøn karamelliseret smag

1/4 tsk. fint salt

½ tsk. stødt ingefær

2 tsk. stødt kanel

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. natron

1½  tsk. bagepulver

275 g hvedemel

50 g grofthakket valnødder

1 håndfuld rosiner – rosinerne kan undlades, men de gør faktisk kagen lidt sødere og selv jeg, der ikke kan fordrage rosiner, synes, at de smager godt i denne skønne kage – du må bare ikke sige det til nogen 😉Gulerodskage - La Dolce VitaEn smuk, smuk kage

Tænd ovnen på 185 grader – ikke varmluft

Kom æg, farin og rapsolie i en stor skål eller i skålen til din køkkenmaskine – hvis du har sådan en og rør blandingen godt sammen.

Bland imens hvedemel, salt, bagpulver, natron og de lækre krydderier i en skål.

Sigt den tørre mel-krydderblanding ned i skålen til olie-æggemassen go rør godt sammen.

Rør til sidst gulerødder, squash, valnødder og rosiner i dejen. Rør den i et par minutter ved mellem hastighed, så du er sikker på, at alle ingredienserne er blandet godt sammen.

For en bradepande (20×30 cm) med bagepapir og fordel dejen i bradepanden.

Hvis du har det ligesom mig med bradepander og bagepapir, så kan du også nå grænsen for at blive helt vanvittig over, at bagepapiret popper op af formen hele tiden. Det er lidt ligesom et faconsyet lagen, der er for lille til madrassen – så snart det er puttet under det ene hjørne af madrassen hopper det op fra det andet og du begynder for fra for 6. gang…suk suk….

Tippet er dette: krøl dit bagepapir godt sammen, inden du forer formen med det. Krøl det og glat det lidt ud igen og så hopper det ikke længere op ad formen, men bliver på sin plads.

Fordel dejen i bradepanden og vær sikker på, at få dejen ud i alle hjørnerne.Gulerodskage - La Dolce VitaSquashen kan lige anes som små grønne prikker

Bag kagen midt i ovnen i cirka 30-50 minutter. Tjek kagen efter 30 minutter – vobler den stadig, så skal den have lidt mere – giv den 5-10 minutter mere afhængig af graden af vobleriet og tjek den så med en kødnål. Hvis der sidder dej på kødnålen, så skal kagen have lidt mere – hvis kødnålen er ren, så er kagen færdigbagt.

(Jeg håber, at du forstår, hvad jeg mener med vobler…..)

Ovne er forskellige og varmer forskelligt, derfor min anbefaling på bagetiden. det er rigtig øv, at stå med en kage, der er bagt enten for meget eller for lidt, fordi bagetiden i opskriften ikke passer til din ovn.

Lad kagen køle af i formen på en rist, indtil den er helt kold.Gulerodskage - La Dolce VitaKonfektagtig kage – tung, syndig og yderst delikat, mmmhhh

Kagen bliver i øvrigt allerbedst, hvis du bager den dagen før, den skal spises – så får den tid til at sætte sig og blive endnu mere lækker i konsistensen.

Pak kagen godt ned, så den ikke bliver tør og overtræk den med denne lækre topping nogle timer før, den skal spises, hvis du vil have den med topping – ellers smager den også skønt uden 🙂

300 g flødeost naturel, f.eks. Buko eller Philadelphia – og endelig ikke et light produkt, så bliver din topping tynd som vand

75 g flormelis

Skal af ½ økologisk citron

Saft af ½ økologisk citron

3 spsk. vand

Rør flødeost og flormelis godt sammen. Riv citronskallen med et fint rivejern ned i massen og tilsæt saften. Rør godt sammen og imens du rører toppingen cremet, tilsætter du vandet, lidt ad gangen, så det når at blive indarbejdet i ostemassen og den ikke skiller.

Smør den lækre cremede topping på kagen og sæt kagen i køleskabet i et par timer. Brug eventuelt spidserne af en gaffel til at trække et rillet mønster i overfladen af kagen – det er smukt og dekorativt 🙂Gulerodskage - La Dolce VitaSmukt mønster i toppingen, der dækker den lækre gulerodskage

Server kagen på et rustikt skærebræt eller et fint fad og lad dine gæster eller familie selv skære de stykker de har lyst til. Tro mig, de vil alle tage to gange og ønske, at de kunne få sig selv til at tage tredje gang også 😉

Kagen har en skøn krydret smag fra kanelet og ingefæren, der også giver en dyb rund varme i smagen. Vaniljen og rosinerne tilfører kagen en dejlig sød note og den brune farin er med til at give den mørke farve og den lette karamelliserede smag. Valnødderne giver et dejligt bid og en smuk plettet kontrast til denne lækre kage. De revne gulerødder gør kagen svampet, end skøn konsistens, der forstærkes af den revne squash.Gulerodskage - La Dolce VitaDen lækreste kage – wauw!

Konsistensen på kagen er tung og svampet – den er faktisk nærmest konfektagtig, hvilket gør kagen endnu mere lækker.

Toppingen giver et dejligt cremet modspil til den lækre kage og den lette note af syrlighed fra den smukke solgule citron, fuldender smagsoplevelsen og løfter den lækre gulerodskage til en absolut delikat dessert kage.

Denne kage er en uimodståelig slyngel, der bare kalder på at blive spist. Den minder lidt om reklamen for Vienetta (hvis du kan huske den is dessert fra 80’erne) – “et stykke er aldrig nok” (det er to heller ikke) 😉

Denne gulerodskage er i sandhed verdens bedste gulerodskage.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.