Fyldt kyllingebryst

Fyldt kyllingebryst
Print Friendly, PDF & Email

Fyldt kyllingebryst med skøn serranoskinke omkring er den perfekte sommerret og super god både til grill og til ovn. Fyldt kyllingebrystSprødt og lækkert fyldt med skønne smage

Sommeren er for alvor på vej ind over smukke Dannevang og så skal der grilles i de danske haver 🙂

Når der er blevet grillet nogle gange, kan ideerne til kødet på grillen være sparsomme og her er denne skønne kyllingevariant perfekt – det er den traditionelle, men lækre kylling fyldt med alskens lækkerier og pakket smukt ind i et tyndt lag serranoskinke – alternativt kan du bruge bacon.Fyldt kyllingebrystLysende hvidt og saftigt kød med skønne noter af Middelhavsmad, mmmhhh

Til 2 personer skal du bruge:

2 kyllingebryst á 200 g

2 spsk. smøreost med urter og hvidløg, f.eks. Buko grøn pikant

6 store blade frisk basilikum

3 spsk. soltørrede tomater i tern

4 skiver serranoskinkeFyldt kyllingebrystEn sprød lækkerbisken, der gemmer på skønne hemmeligheder 😉

Læg kyllingebrysterne fladt på et skærebræt og skær langs den øverste flade, cirka ½ cm nede. Du skal nærmest skære en skive i kødet, uden at skære skiven af. Vip skiven til side og skær tilsvarende til den anden side, så du kan folde kyllingebrystet ud i tre sammenhængende flader. Det skal være lidt ligesom, når du åbner en gave i gavepapir; først papiret ned i den ene side, så i den anden side og voila du har tre flader, der hænger sammen.

Jeg håber, at det giver mening…

Smør smøreosten ud på hele fladen.

Riv basilikumbladene i grove stykker og læg dem på midten af kyllingebrystet sammen med de soltørrede tomater.

Fold siderne ind over fyldet og pak hver kyllingebryst ind i to skiver serranoskinke, så alle åbninger er dækket godt.

Gnid lidt olivenolie over til sidst.Fyldt kyllingebrystSoltørrede tomater og skøn basilikum gemt i den lækre kylling

Steg kyllingebrysterne på grillen over indirekte varme i 20-22 minutter eller i almindelig ovn ved 200 grader i 20-22 minutter.

Lad kyllingebrysterne hvile i fem minutter, inden du serverer dem med en skøn blandet salat, en delikat fransk kartoffelsalat eller skønne sommersyltede grønsager, mmmhhh.

Den milde pikantost giver en skøn cremet midte i kyllingen og gør den ekstra saftig. De dejlige soltørrede tomater og de smukke basilikumblade bringer den vidunderlige middelhavssmag frem og den sprøde serranoskinken fuldender denne himmerigs mundfuld. Dette skønne fyldte kyllingebryst er den perfekte sommerret og du vil lave den igen og igen og igen hele sommeren…Fyldt kyllingebrystSaftig kylling med sprød overflade – perfekt sommermad 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *