Fudge med skumfiduser

Print Friendly, PDF & Email

Den store aften nærmer sig og min kalender siger snart: Juleferie! 😀 Jeg glæder mig rigtig meget til en dejlig lang juleferie, med alle dem jeg holder allermest af. Jeg skal slappe af, gå lange ture, nusse rundt i min pyjamas i hele dage og krybe sammen i sofaen med en god bog og hjemmelavet fudge med skumfiduser og chokolade, skønt 🙂

Imens jeg sidder og skriver dette til dig, har jeg pakket mig godt ind i et stort, vamset rødt tæppe, tændt stearinlys og lige beundret den smukkeste solnedgang. Jeg tog et billede til dig, så du kan se, hvor flot solnedgangen er her, hvor jeg er 🙂SolnedgangSmuk december solnedgang 🙂

Du skal have en let og rigtig syndig opskrift på en fudge, som både store og små, unge og gamle kan lide. Jeg tog en portion med til mine kollegaer forleden og den var væk, inden jeg havde talt til tre 😉

Du får en ret stor portion ud af denne mængde, men de bliver hurtigt spist. De er også gode som en lille værtindegave; jeg havde nogle med på besøg ved min højgravide veninde for et par dage siden og hun blev meget glad for dem. Hun fik også et glas af min julesirup 🙂 Fudge med skumfiduserSyndig og fræk fudge med skumfiduser og peanuts, mmmhhh….

Til cirka 80 stykker fudge skal du bruge:

200 g mælkechokolade af god kvalitet

200 g mørk chokolade, min. 64% kakao

30 g rigtig god smør – ikke et blandingsprodukt, det duer ikke til fudge

1 dåse kondenseret mælk – du kan få kondenseret mælk i de fleste større supermarkeder

2 tsk. vaniliesukker

2 dl peanuts med salt – ikke paprika eller anden form for krydderi, det skal være de saltede. En billig variant er ok.

3 dl mini marshmallows – kan du ikke skaffe små, kan du bruge de store, så skal du bare klippe dem i små stykker

Sæt en gryde over med lidt vand i. Find en varmefast, stor, skål frem og sæt den oveni gryden, så du har et vandbad. Husk at skålens bund ikke må røre vandet og vandet må ikke buldrekoge, det skal bare småboble.

Hak begge chokolader fint og kom dem op i skålen. Kom smørret op til chokoladen og hæld til sidst den lækre og ikke særligt sunde kondenseret mælk op i skålen. Lad det smelte sammen ganske langsomt og helst under omrøring. Det bliver meget tykt, når det er ved at være smeltet. Varmen får den kondenseret mælk til at tykne. Når blandingen er smeltet godt sammen og blevet rigtig tyk og tung at røre i, fjerner du skålen fra varmen. Tilsæt vaniliesukkeret og rør det godt ind i massen.
Kom peanuts og marshmallows op i skålen og vend hurtigt, men forsigtigt rundt. De små marshmallows må ikke smelte, så du skal arbejde hurtigt.

For en bradepande, 20 x 30 cm, med bagepapir og hæld blandingen ud heri. Den kan ikke fylde formen helt ud, der vil mangle cirka 5 cm fyld i længden. Presser du fudgen helt ud til alle sider, vil den blive alt for flad. Den skal være cirka 1½ cm i højden.
Sæt formen i køleskabet i nogle timer, så din fudge kan sætte sig og stivne.

Tag fudgen op af formen og skær den ud i 1½ x 1½ – 2 x 2 cm store stykker med en meget skarp kniv. Opbevar fudgen mørkt og køligt, indtil du skal spise den.

Blandingen af chokolade, saltede peanuts og bløde marshmallows er helt fantastisk; du får sødme, sprødhed, knas og en lækker fyldig fudge, der fylder din mund og dig med glæde. Der er kun et problem med denne fudge – den er skrækkelig vanedannende. Fudge med skumfiduserEn fristende bid 🙂

Den er perfekt til et anderledes supplement til konfekten til julebordet og super god som en spiselig gave i en fin pose eller i et fint glas med et sødt bånd omkring 🙂



4 thoughts on “Fudge med skumfiduser”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *