French toast

French toast
Print Friendly, PDF & Email

French toast er en lækkerbisken, der gerne må forkæles med i weekenderne, når du trænger til lidt ekstra godt om morgenen. Den er perfekt til en doven søndag, en brunch for veninderne eller bare fordi du har lyst 🙂

Jeg har igennem tiden lavet mange forskellige varianter af french toast, men denne opskrift slår alt. Det er intet mindre, end opskriften på den ultimative french toast – den fås simpelthen ikke bedre. Du kan lige så godt kassere alle dine andre opskrifter med french toast, for intet slår min lækre ovnbagte french toast – det lover jeg 🙂 French toastKæmpe french toast

Den rummer alle elementer af lækkert; sødt, blødt, sprødt, knasende, krydret, syndigt, syrligt og friskt – derudover er denne ovnbagte french toast ualmindelig let at lave og det er absolut verdens bedste french toast.

Der er faktisk intet negativt at sige om den…. og dog…. den er skrækkelig vanedannende 😉

Midt i alle forberedelserne til vores livs fest, griber jeg til denne søde lækkerbisken, når jeg lige har brug for lidt ekstra sødt og det er tid til at hive stikket sammen med den søde kæreste. Bryllupsforberedelser kan let sluge alt ekstra tid og energi, og så er french toast en god redning 🙂French toastSvampet, syndig og sødmefuld

Til 4-6 personer skal du bruge:

300 g lyst fuldkornsbrød – helst et uden for mange kerner – jeg bruger ofte et lækkert fuldkornsflute fra bageren

4 store æg fra en glad høne

2½ dl mælk fra en meget sød ko – jo sødere jo bedre

1 dl ahornsirup + evt. lidt ekstra til den søde tand

1 spsk. brun farin

2 tsk. kanel

½ tsk. nelliker

½ tsk. ingefær

Lidt friskrevet muskatnød

125 g friske blåbær + evt. 50 g ekstra til servering

25 g smør af den gode slagsFrench toastSkønherlig french toast med smukke mørke bær

Tænd ovnen på 175 grader.

Skær brødet i grove tern, ca. 2 x 2 cm. Brug gerne skorpen også. Læg brødet i et ovnfast fad (20 x 20cm), der er foret med bagepapir.

Slå æggene ud i en skål, tilsæt mælk, ahornsirup, farin og krydderierne. Pisk godt sammen og lad det lige stå i 10 minutter, så krydderierne kan blive opløst i væsken.

Pisk igennem en gang til og hæld blandingen over brødternene. Tryk brødet let ned i væden med en ske. Gør dette et par gange i løbet af 10 minutter. Brødet skal have tid til at suge væsken til sig, derfor skal det trække i 10 minutter.

Brødet kan ikke suge alt væsken, men fortvivl ikke – jeg lover, at det bliver godt.

Fordel blåbærrene på toppen af brødet og slut med klatter af den gode smør rundt omkring på toppen af brødet.

Bag din lækre kæmpe french toast midt i ovnen i cirka 30-35 minutter, til overfladen er gylden og sprød.French toastSprød og velsmagende, mmmhhh

Tag denne skønne lækkerbisken ud af ovnen og lad den lige stå i fem minutter og sætte sig. Imens den lækre french toast hygger sig på køkkenbordet, kan du røre lidt skønt skyr med lidt vaniljekorn og lidt akaciehonning – det gør bare denne french toast endnu bedre.

Du kan vælge at sætte fadet på bordet som det er, og selv lade folk skære de stykker, de føler for eller du kan portionsanrette, hvis du er mere til det.

Server den lune french toast med lidt ekstra blåbær, ahornsirup og den skønne skyr med vanilje og honning til – og lad nydelsen lige så stille trænge ind i hver enkelt celle i din krop, mmmhhh.French toastLet karamelliserede kanter med en skøn sprødhed, perfekt 🙂

Duften af den ultimative french toast er ubeskrivelig dejlig; den er varm, hyggelig og med svage noter af jul. Duften i sig selv giver en følelse af ro og velvære og den dufter af hjem – den dufter af tryghed og minder. Din mund begynder at løbe i vand, så lækkert dufter den ovnbagte french toast.

Smagen af verdens bedste french toast er ubeskrivelig. Overfladens let karamelliseret sprødhed gemmer på et delikat indre, der både er blødt og fast på en lækker måde. Den skønne æggeblanding med alle krydderierne er trukket ind i hver enkelt stykke brød og har gennemvædet det med godhed og smag. De mørke blåbærs syrlighed er blevet forstærket af ovnens varme og de er små bomber af syrlighed, der passer perfekt til den søde, krydrede brød, der smager sublimt. Krydderierne driller din tunge og sender dine smagsløg på en himmelflugt af ekstase. Det skønne brød er lige tilpas sødt, sprødt og blødt uden at det bliver for sødt. Den dejlige skyrcreme til giver ekstra syrlighed og sødme på en blød og delikat måde, der gør denne french toast endnu mere fræk. Den er i sandhed en forføreske, der gør dig afhængig på en god måde.French toastSkinnende hvid creme med blå bomber af blåbær – lækkert

Ovnbagt french toast med ahornsirup og krydderier er en herlig forkælelse i en lang weekend. Perfekt til venner, veninder, familie eller bare til dig selv.

Den lækre french toast kan i øvrigt genopvarmes i ovnen, uden at den bliver tør eller kedelig – kan det blive meget bedre?



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.