Fragilite med bær og safrancreme

Print Friendly, PDF & Email

I dag får du de sidste opskrifter fra nytårsaften; desserterne. Dessert tapasJeg vil ærligt indrømme, at det tog lidt tid at tage mig sammen til at sætte mig og skrive til dig i dag, men det var faktisk kun en god ting. Mit hoved er nemlig fyldt med alle mulige andre ting, end dessert opskrifter.

Vil du vide hvorfor?

I går var en super fantastisk god dag – jeg fik min nye foodprocessor – endnu en maskine til min køkkenmaskinpark 😉 – jeg faldt over et fantastisk tilbud på Global knive, som er min yndlingskniv og det allerbedste var, at kæresten og jeg fik bestilt tre ugers ferie i paradis om tre måneder 😀
Så siden i går har mit hoved været fyldt med planer, drømme og fantasier om denne skønne ferie, der venter forude. Jeg skal rejse længere væk, end jeg nogensinde har været før – turen går til Thailand, eller nærmere betegnet Phuket. Ikke den over-turistede del af Phuket, men den lidt mere autentiske del af Phuket. Jeg glæder mig så meget; Bounty strande, palmer, solskin, azurblåt vand, ny madinspiration og forhåbentligt en mini-kokkekursus i thailandsk madlavning 😀

Kan du ikke godt forstå, at jeg havde lidt svært ved at koncentrere mig om desserter i dag?

Du får dem dog alligevel, jeg vil ikke snyde dig, for det jeg allerede har lovet dig.

Til nytårsaften serverede jeg en dessert tapas bestående af tre forskellige desserter – lidt velvoksne desserter, men skidt nu med det 😉 Jeg havde blandt andet lavet et frossent espresso shot og en chokoladeterrin på pralinebund serveret med skønne, friske bær. Som med forretterne i går, så har jeg linket til de to første opskrifter, så du ikke bliver helt træt af at læse med 🙂

Den sidste dessert var en fragilitebund med friske bær og en skøn gul safrancreme. Fragilitebunde med bær og safrancremeJeg valgte at lave en frossen, en afkølet og en lun dessert, så alle sanserne blev pirret. Hvis du gerne vil lave flere desserter i form af tapas, er det en god idé servere deserter, der både er kolde, varme, lune og frosne og gerne desserter, der spiller på det sprøde, bløde, cremede, søde og syrlige. På den måde får du pirret alle dine sanser og din spise oplevelser bliver endnu bedre 🙂

Til seks personer skal du bruge:

2 pasteuriseret æggehvide

80 g rørsukker

10 g usødet kakao

25 g mandelflager

Tænd ovnen på 150 grader og gerne varmluft. Så får du det bedste resultat med fragilite. Ja, du læste rigtigt – jeg sagde varmluft.

Pisk æggehviderne stive og kom rørsukker og kakao i. Pisk godt sammen. Æggehviderne falder lidt sammen undervejs. Vend til sidst mandelflagerne i. Fordel dejen i seks store klatter på en bageplade med bagepapir.

Bag dem midt i ovnen i 30 minutter med ovnlågen på klem, brug en grydeske af træ til at sætte i klemme i ovnlågen.

Bundene kan bages om formiddagen og stå i ovnen, indtil desserten skal serveres om aftenen.

Safrancremen kan serveres både lun og kold, den kan derfor også laves i god tid, hvis den skal være kold. Skal den være lun, bliver du nødt til at vente med at lave den til sidste øjeblik.

1/4 g safrantråde – det svare til en halv pakke. Safran kan købes i flere større supermarkeder

1 tsk. rørsukker

½ tsk. kogende vand

75 g hvid chokolade

1 dl skyr rørt op med en smule vanilie

30 friske brombær

30 friske hindbær

60 friske blåbær

Kom safran og sukker i en morter og knus det godt sammen. Kom det over i en skål og tilsæt det kogende vand. Rør godt sammen, så du får en skinnende orange-rød lage. Smelt chokoladen over vandbad. Når chokoladen er smeltet tilsætter du safran-sukkerlagen og pisker det godt sammen med en håndmikser. Det virker grynet/klumpet, men bare rolig – det forsvinder igen. Tilsæt skyr til sidst og pisk cremen godt sammen, til den er skinnende og blank – stadig med håndmikseren.

Læg de fine fragilite bunde på seks tallerkner. Hvis dine bunde bliver ligesom mine, så har de en flot buet overflade og er nærmest hule under bunden, og så skal de vende med bunden opad på tallerknen. Fordel en god mængde friske bær i hver bund og top med den flotte gule safrancreme. 

Denne skønne smag af hvid chokolade og safran passer fantastisk godt til de friske og let syrlige bær. Bunden giver en sprødhed til denne lækre dessert, som passer perfekt den bløde creme og de dejlige bær. Den er en sikker vinder på ethvert dessert bord. Flot, forførende og yderst delikat 🙂

Safrancremen er inspireret af den opskrift, der findes i Karolines Køkken på hvid chokolade og safrancreme. Jeg har tilpasset den, så den passede bedre til mig og mine smagsløg.

jeg håber, at mine desserter giver dig inspiration til næste gang, du skal have gæster 🙂

Nu vil jeg drømme videre om thailandsk mad, hvide strande, blå bølger og solskin 😀 Hav en dejlig søndag 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *