Fiskeburger med torsk

Fiskeburger med torsk

Som lovet tidligere på ugen skal du have min opskrift på verdens bedste fiskeburger med torsk i hjemmelavede burgerboller med fennikel og urter. Burgeren er ubetinget den bedste fiskeburger, jeg nogensinde har lavet endsige smagt – succes 🙂

Du må endelig ikke lade dig skræmme af, at jeg har brugt torsk i burgeren. Tilberedningen af torsken gør den delikat; sprød udvendig og lækker lyd og “mør” indvendig. Min kære husbond er virkelig ikke særlig glad for fisk, men denne fiskeburger med torsk er han helt pjattet med – det duer 🙂Fiskeburger med torskDen bedste fiskeburger – lækkert

Jeg har valgt at bruge årstidens grøntsager til burgeren, og derfor er der både fintsnittet rødkål, appelsin og gulerødder i – det lyder nok spøjst i dine øre, men tro mig – kombinationen er perfekt – prøv det!

Til 2 personer skal du bruge:

2 dejlige fluffy hjemmelavede burgerboller med fennikel og urter

2 torskefileter á 150 g – 300 g i alt

1 avocado

2 gulerødder

1 stor appelsin

100 g fintsnittet rødkål

1 tsk. rørsukker

1 tsk. fint salt

2 spsk. god hjemmelavet mayo

100 g hvedemel

2 tsk. paprika

Friskkværnet peber og havsalt

God smør og god olivenolie til stegning

Jeg vælger at meuniére tilberede mine torske fileter, dvs. at vende dem i en let panering – hvedemel med krydderier, fremfor at bruge traditionel rasp, æg, mælk osv. Jeg synes, at det giver en meget bedre smag.

Find en 4 liters frostpose frem, kom hvedemel, paprika, godt med friskkværnet peber og lidt havsalt ned i posen. Bind en let knude og ryst posen, så alle ingredienserne bliver blandet. Læg posen til side.

Kom den fintsnittede rødkål i en skål, hvor du kan have din ene hånd i. Drys rørsukker og det fine salt over og massér kålen indtil du kan mærke at den bliver blødere og lettere at massere – den skifter også farve til en dyb og intens lilla. Fiskeburger med torskRødkål klar til massageFiskeburger med torskSmuk farveforskel – kålen hviler ovenpå en god massage 🙂

Masseringen af kålen gør, at den ikke er så hård at tygge og det fremhæver faktisk også sødmen i kålen. Du bevarer en del af kålens sprødhed, men den “træge” del masseres simpelthen væk. Det er en rigtig god måde at tilberede kål på og det gør kål mere anvendeligt i bl.a. burgere 🙂 Du kan også gøre det med hvidkål.

Sæt den masserede kål til side og skræl gulerødderne. Brug din skrællekniv til at lave lange tynde strimler af gulerødderne – det giver også sprødhed, men uden at du skal tygge i flere timer for at komme igennem burgeren 🙂

Pil appelsinen og del den i både. Skær bådene i mindre tern og læg også dem til side.

Halver avocadoen og lirk forsigtigt skrællen af – jeg plejer at løsne skindet/skrællen forsigtigt i den ene side og så lirke mine fingre ind imellem skræl og avocado kød og trække skrællen af på den måde. Skær avocadoen i skiver på langs.

Sæt en stegepande over god medium varme og kom begge fedtstoffer på – en klat/sjat af hver. Olien giver den gode smag og smørret sørger for, at oliven ikke overstiger sin stegetemperatur og tilfører en skøn nøddeagtig sødme.

Imens panden bliver varm, binder du knuden på posen med hvedemelsblandingen op. Læg forsigtigt en torskefilet ned i posen og vend den godt rundt i melblandingen.Fiskeburger med torskFærdigstegt meuniére tilberedt torsk, mmmhhh

Når fedtstoffet bruser, lægger du den første meuniére panerede filet på – gentag pose-ryste-turen med den anden filet med det samme og læg også den på panden.

Lad dem stege cirka 3-4 minutter på den ene side, førend du vender dem. Vend dem forsigtig med en palet og lad dem stege yderligere 3-4 minutter på den anden side. Skru eventuelt ned for panden og giv dem et ekstra minut på hver side, hvis de er meget tykke.

Imens fileterne steger, luner du de lækre brugerboller i ovnen eller på en brødrister.

Flæk bollerne og smør den gode mayo på hver halvdel og fordel de smukke grønne avocado skiver på bunden af hver bolle. Fiskeburger med torsk

Smuk Kermit grøn avocado

Fordel den lækre, masserede rødkål ovenpå avocadoen og byg burgeren op med de sprøde gulerodsstrimler og top til sidst med de syrlig og saftige appelsinbidder. Fiskeburger med torskFantastiske farverFiskeburger med torskRustikt og smukt

Læg den lækre sprøde torskefilet øverst og dæk hele herligheden med toppen af den delikate burgerbolle.Fiskeburger med torskDen smukke torskefilets hvide og delikate kød kan lige anes og lokker med løfter om god smag

Server denne lækre fiskeburger med torsk med det samme og giv gerne en iskold øl til, aaahhhhh 🙂Fiskeburger med torskVerdens bedste fiskeburger – uden tvivl

De lækre urter og den skønne fennikel i burgerbollen komplimenterer, den mildt krydrede torsk fantastisk godt og sammen med de sprøde grøntsager, får du en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Den søde og milde avocado danner en perfekt bund for rødkålens let bitre note, der dog ikke er så udpræget – masseringen gør kålen, ligesom det gør dig og mig godt 😉 De sprøde strimler af gulerod kæler for det milde, hvide torskekøds vidunderlige smag og appelsinerne giver det snert af syrlighed som fuldender denne sublime burgeroplevelse.

Dette er virkelig en burger af format – den vil vinde enhver fiskehaders hjerte 🙂



2 thoughts on “Fiskeburger med torsk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.