Desserter til nytårsaften

Desserter til nytårsaften
Print Friendly, PDF & Email

Desserterne til nytårsaften er det søde punktum; det er afslutningen på et delikat måltid og det er årets sidste søde indslag.

Desserten må helst ikke være for tung; den skal bare lige være det søde, fløjlsbløde strejf, der fuldender hele din nytårsamiddag og får dine gæster til at læne sig tilbage med et veltilpas og saligt smil på læben 🙂

Jeg har gravet nogle af mine absolutte favoritter frem til dig, som du kan blive inspireret af og som dine gæster vil elske 🙂

Den smukke chokoladeterrin på pralinebund er en klassiker og en tung lille sag, så små portioner er perfekte her. Chokoladeterrinen er et skønt punktum for årets sidste aften.Chokoladeterrin på pralinebundEn syndig og tung sag

Jeg kan heller ikke komme udenom min egen favorit; Gateau Marcel – den klassiske tunge chokoladesag med en intens og dyb smag af chokolade. Den kræver et syrligt og friskt modspil i form af skønne bær, så den ikke bliver for tung i smagen.Gateau marcelDen smukkeste klassiker og min absolutte favorit

Hvis din forret og hovedret har været af så store mængder og dine gæster ikke er til søde sager, så er mit frosne espresso shot perfekt som afslutning – den frosne kaffe har en intens smag og en skøn sødme fra sukkeret. Den er perfekt som ganerenser ovenpå en god middag.Espresso shotEn iskold og forfriskende afslutning

Min skønne chokoladetrøffelkage med blåbærmousse er også en klassiker i mit køkken. Den skønne mousse passer perfekt til den tunge bund og denne dessert kan alle lide. Du skal lave moussen dagen før, da den skal have tid til at sætte sig på køl.Chokoladetrøffelkage med blåbærmousseTung, sød og syndig, mmmhhh

Når nytårsselskabet inkluderer børn er det bedst at vælge en børnesikker dessert og mit bud på en sådan, er min frække brownie uden chokolade; en tung og konfektagtig kage, der smager vidunderligt med lidt skøn vaniljeis og lidt bær puré til, mums.Brownie uden chokoladeKonfektagtig, tung og lækker

Den sidste dessert jeg vil inspirere dig med er min skønne fragilite med safrancreme – en eksklusiv og let lille sag, der ikke falder tungt i maven – det smukke spil mellem den skønne fragilite bund, de syrlige bær og den søde safrancreme er perfekt. En god afslutning på et dejligt måltid.Fragilitebunde med bær og safrancremeSolgul safrancreme med sød smag, mums

Mine nytårsdesserter indeholder ofte chokolade, da jeg selv er helt pjattet med de lækre mørke bidder, og jeg håber at mit udvalg kan give dig lidt inspiration, også selvom mine opskrifter overvejende indeholder chokolade i en eller anden form 😉

Kig forbi i morgen, hvor jeg vil give dig en lille nytårs hilsen 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.