Chokoladeovertrukne mandler

Chokoladeovertrukne mandler
Print Friendly, PDF & Email

Ristede mandler overtrukket med chokolade er en af mine absolutte yndlings syndfulde snacks – jeg elsker chokolade og jeg elsker mandler og kombinationen af de to i de her lækre ristede, chokoladeovertrukne basser er bare perfekt.

De er uimodståelige gode og så absolut arbejdstiden værd. Mængden af ingredienser er på det mindste, det eneste, den her opskrift virkelig kræver er – tålmodighed!

Tålmodighed, fordi det er møjsommeligt at overtrækker mandler, så de alle bliver dækket godt og derfor er det nærmest nødvendigt at overtrække én ad gangen, men lad endelig ikke det skræmme dig væk – jeg skal nok forklare, hvordan du gør det nemmest muligt 🙂

De her ristede, chokoladeovertrukne mandler er en del af min konfekt skål i år på julebordet og de sniger sig uden tvivl også med i nogle af mine julegavekurve 🙂

Til en god stor portion, skal du bruge:

250 g mandler

300 g mælkechokolade af god kvalitet

150 g mørk chokolade med ca. 62% kakaoindhold

Usødet kakaopulver

Evt. lakridspulver og/eller hindbærpulver

Jeg kombinerer mælkechokoladen og den mørke chokolade, fordi jeg synes, det bliver for sødt kun med mælkechokolade, og for bittert kun med mørk chokolade. Med denne kombination, hvor der er lidt mere mælkechokolade end mørk, synes jeg, at det søde og det bitre er perfekt afbalanceret.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Fordel mandler i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist mandlerne midt i ovnen i 7 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Ristningen af mandlerne gør dem både sprøde, den tørre dem lidt i midten, men vigtigst af alt, den fremhæver den gode, sødmefulde smag i mandlerne.

Jeg dypper mine mandler ad to omgange i smeltet chokolade, så synes jeg, at jeg får det bedste resultat – en tredje gang var nok også en mulighed, men det rækker min tålmodighed ikke til.

Lav en vandbad klar – en skål over en gryde med lidt vand i – husk at skålens bund ikke må røre ved vandet. Bræk 200 g mælkechokolade i mindre stykker, hak det evt. og kom ca. 150 g op i skålen. Bræk/hak 100 g mørk chokolade i mindre stykker og kom 50 g op i skålen. Lad chokoladerne smelte sammen over vandbadet. Når de er smeltet, slukker du for gryden med vand og kommer de sidste 50 g af hver chokolade i og rører roligt indtil det er smeltet – på den måde får du en fin temperering af din chokolade og dermed hænger den bedre ved mandlerne. De sidste chokolade, skal bruges til anden dypning 🙂

Læg et stykke bagepapir ved siden af skålen med den smeltede chokolade. Kom en lille håndfuld af de ristede mandler op i den smeltede chokolade og vend dem rundt med en gaffel. Brug gaflen til at fiske én chokoladeovertrukken mandel op ad gangen og læg den på bagepapiret. Gentag processen, når du har fisket første håndfuld op, indtil du har overtrukket alle mandlerne.

Det tager ikke så lang tid, som du frygter – jeg bruger ca. ½ time på at overtrække 250 g mandler og jeg vælger at bruge tiden, til mentalt at slå hjernen fra og det er også sundt en gang imellem 🙂

Der vil være lidt smeltet chokolade tilbage, når du er færdig med at dyppe mandlerne første gang. Det lader du bare blive i skålen – det skal du bruge til anden dypning.

Lad mandlerne tørre køligt – ikke koldt, bare i et køligt rum. Når mandlerne er tørre, smelter du den sidste chokolade, inkl. resterne af det du ikke fik brugt i første dypning – smelt chokoladen efter fremgangsmåden beskrevet ovenfor. Dyp mandlerne igen, på samme måde som første gang, dvs. små portioner ad gangen. Lad mandlerne tørre igen.

Kom ca. 2 spsk. usødet kakaopulver op i en skål med høje sider, vend små portioner af de tørrede mandler deri og læg dem herefter i den beholder, du ønsker at opbevare dem i.

Kakaopulveret forhindrer, at de fedter og det giver lige lidt ekstra skøn bittehed.

Du kan også sagtens vælge at vende de lækre chokoladeovertrukne mandler i lakridspulver eller hindbærpulver – det smager også himmelsk.

De ristede, chokoladeovertrukne mandler skal opbevares i en beholder med tætsluttende låg og stå køligt – ikke i køleskabet, bare i et køligt rum.

De holder sig fint i en uge eller to, med mindre du når at spise dem inden 🙂

Smagen er skøn; det let bitre kakaopulver rammer smagsløgene først, hvorefter den sødmefulde chokolade langsomt smelter på tungen og til sidst rammer den sprøde og intense smag af mandel dig; en lækker kombination perfekt afstemt mellem bittert, sødt og sprødt.

Disse vidunderlige ristede, chokoladeovertrukne mandler er perfekte som en sød spiselig gave til et af julens arrangementer eller som en sød hilsen, sat i en gavepose ved en nabos dør 🙂 Du akn også bare spise dem alle sammen selv 😉



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.