Cannelloni med kylling og spinat

Print Friendly, PDF & Email

“I sne står urt og busk i skjul…” B. S. Ingemanns søde sang passer perfekt til det dejlige vejr vi har i dag. Sneen daler ned fra himlen og kulden banker på ruden – det er absolut vejr til boller og varm chokolade 😉Varm chokoladeCremet og lækker varm chokolade, mmmhhh

Hvis du ikke er til den varme chokolade, men stadig føler, at du trænger til noget rigtig lækkert comfort food, der giver både sjæl og krop varme, så kan du jo lave min lækre kyllingesuppe fra forleden eller disse skønne cannellonier med et skønt cremet fyld af kylling og spinat.

De er super lette at lave og selv de spinat forskrækkede kan spise dem. De får en blød, cremet konsistens og den smule bid som chilien i tomatsaucen giver, er perfekt til denne lækre hygge ret 🙂Cannlloni med kylling og spinatLækre cannelloni med cremet fyld, mums

Den er perfekt til en travl hverdagsaften og når du har en rest kylling tilovers. Det kan jo være en rest ovnstegt kylling, der ikke blev brugt til den cremede kyllingesuppe.

Til 3 personer skal du bruge:

12-15 cannelloni rør – du kan alternativt bruge friske lasagneplader, som du folder til rør og fylder

2 løg – zittauerløg er fine

2 fed hvidløg

250 g frossen spinat – gerne den hakkede variant

2 spsk. hvedemel

2 spsk. dijonsennep

2 dl milda – brug resten fra den dag du lavede den cremede kyllingesuppe

2 tsk. tørret basilikum

1/3 rød chili

1 dåse flåede og gerne hakkede tomater

2 tsk. rørsukker

½ pose revet cheddarost

75 g færdigstegt kylling – gerne en rest

Tænd ovnen på 200 grader.

Pil løgene og hak det ene fint. Kom olivenolie i en stor gryde og tænd for medium varme. Når gryden er varm, tilsætter du løget og svitser det i cirka 5 minutter. Det må ikke blive brunt. Tilsæt den frosne tomat og lad den simre sammen med løget, indtil den er tøet op.

Hak imens det andet løg fint og hak også hvidløg og chili fint. Læg alle tre dele til side.

Nu burde spinaten være tøet op. Krydr den godt med havsalt, friskkværnet peber og 1 tsk. tørret basilikum. Den skal have en del af både salt og peber, da spinat simpelthen suger smag til sig og i sig selv ikke smager af så meget.

Tilsæt hvedemelet og rør godt rundt. Kom sennep i og rør igen. Tilsæt miladen en smule ad gangen og rør godt. Du skal ende med en cremet og lækker spinatsauce, som ikke er for tynd i konsistensen. Smag spinaten til – den skal måske have mere sennep, salt og peber. Fjern gryden fra varmen.
Pluk kyllingekødet i små strimler og tilsæt det til spinaten. Kom halvdelen af osten i og rør blandingen godt sammen. Hæld spinatblandingen over i en dyb tallerken, så det kan køle af.

Skyl gryden ren og sæt den over varmen igen. Kom en god sjat olivenolie i og tilsæt løg, hvidløg og chili. Lad det svitse et par minutter. Kom de flåede tomater i og lad det koge op. Tilsæt 1 tsk. tørret basilikum, rørsukker og smag til med havsalt og friskkværnet peber. Kom en smule vand i den tomme dåse og hæld det ned til tomatsaucen.

Lad saucen simre i 5 minutter.

Imens saucen simrer, laver du dine cannelloni færdig. Kom lidt olivenolie i bunden af et ildfast fad, cirka 25×30 cm. Hæld spinatfyldet i en frostpose, klip et hul i det ene hjørne og pres fyldet i et cannelloni rør ad gangen. Det er lettest at sætte røret på højkant i fadet, holde ved det med den ene hånd og fylde med den anden – jeg takker kæresten for tippet. Læg forsigtigt røret ned, så fyldet ikke falder ud. Fortsæt indtil du har brugt alt fyldet.
Rørene skal ligge tæt. Fordel den varme tomatsauce over cannellonierne og top med det sidste ost.

Bag retten i ovnen i 25 minutter – hold øje med at osten ikke branker. Du kan eventuelt ligge lidt stanniol over til sidst.

Server cannellonierne rygende varm med en lækker grøn salat til. De smager sublimt godt – cremede, lækre, runde i smagen med en skøn skarphed fra chilien. Det er ren comfort food. Har du bare lyst til den uden salat, så gør det – lev livet farligt og drop det grønne tilbehør denne ene gang 😀 Det gjorde jeg 😉 Benene op i sofaen, se på sneen der daler og nyd denne lækre hygge ret, der garanteret gør dig i godt humør 🙂Cannelloni med kylling og spinatSublim hygge mad 😀

Dette er også en opskrift, der er lavet på budget. Kyllingen er en rest fra den ovnstegte kylling, spinaten koster cirka 10 kroner for 1 kilo i frossen tilstand, osten kan fås på tilbud og det eneste, der er lidt dyrt er pastaen. Men du overskrider stadig ikke en pris på cirka 20 kr. per næse og du får cirka 500 kalorier i én portion.

Opskriften er inspireret af Jamie Olivers fra hans nye bog. Jeg har justeret den hist og pist, så den passede lidt bedre til mig.

Den næste ret, du får i dette tema om budget-venligt mad er en delikatesse af de store. Jeg har lavet pulled beef og den opskrift får du i løbet af de næste dage – glæd dig 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *