Buddha bowl med kål

Buddha bowl med kål

Buddha bowl med sprøde, knasende og mættende elementer er det den perfekte frokost eller aftensmad. Den er super nem at lave og du kan variere indholdet efter humør og sæson.

Med den rette fordeling mellem kulhydrater, proteiner og fibre er det en sund ret, der med garanti både mætter og gør dig glad.

Du kan komme stort set lige det, du har lyst til i en Buddha bowl, så længe du fordeler det sådan her:

1/4 fuldkorsprodukt, f.eks. fuldkorns couscous, fuldkorns pasta, brune ris eller quinoa

1/4 protein, f.eks. æg, kylling, oksekød, tofu, sorte bønner, edamame bønner eller kikærter

1/2 grøntsager, gerne både fiberrige grøntsager, såsom grønkål, broccoli, spidskål, gulerødder, stegte søde kartofler osv. og salat, agurk, tomater, spirer, ærter, peberfrugt, løg, asparges og jeg kan blive ved.

Brug gerne 1/4 fiberrige grøntsager og lad den sidste 1/4 være de mere vandholdige og stadig vitaminrige grøntsager.

Top gerne din Buddha bowl med lidt avocado for at få det sunde fedt, lidt sødt frugt for at få det søde element, friske krydderurter, lidt knas – rist nogle kikærter eller hak nogle nødder og drys over og slut af med lidt god olie og limesagt, humus eller lidt pesto.

Denne Buddha bowl er fyldt med ene gode sager og jeg har holdt den helt vegetarisk.

Jeg har en base af fuldkorns couscous, der er toppet med snittet sprød salat med en let bitterhed og smukke flowersprouts, der er en blanding af rosenkål og grønkål i smagen og vanvittig kønne at se på. For at gøre min Buddha bowl mere spændende, har jeg skåret agurk i skiver på langs og rullet dem, peberfrugten er skåret i lange tynde strimler for at bryde elementerne lidt op og min avocado er skåret i skiver.

Mine proteiner er både et skønt æg fra en glad høne og kikærter jeg har krydret med mine yndlingskrydderier; herbes de Provence, hvidløg, havsalt og lidt røget paprika og ristet i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter til de er gyldne og sprøde.

Lavet sådan er kikærterne i øvrigt også en skøn snack til en iskold øl eller et glas køligt hvidvin.

Husk at følge instruktionerne på pakken, hvis du bruger tørrede kikærter.

Jeg har toppet min Buddha bowl med skønne hvidløgsspirer, smukke mørke blåbær, friskkværnet peber, sesamolie og lidt limesaft. Sesamolien giver en skøn nøddeagtig note, der klæder kålen og salatens bitterhed utroligt godt.

Denne her Buddha bowl er så let at lave, den ser smuk ud og smagen er fantastisk. Alle elementer er der; salt, surt, bittert, sødt og en snert af umami. Det er sprødt, blødt, knasende, cremet og bare uforskammet godt.

Jeg er vild med buddha bowl og de er en fast del af min kost, både til frokost og til aften. Du kan lave dem på forhånd og så har du nem og sund aftensmad på en travl hverdag.

De er også gode, hvis du føler, at vægten er gået den forkerte vej 😉

Jeg har ikke skrevet mængde angivelse i denne opskrift, da det er lidt individuelt. Du kan lave en mindre skål til dig selv eller du kan lave en større portion til hele familien. Brug grundreglerne med kulhydrater, proteiner og grønt og så kan det ikke gå helt galt.

Buon appetito!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.