Bananpandekager

Bananpandekager
Print Friendly, PDF & Email

Bananpandekager er lækre små indspark til wekendens morgenbord og selvom de smager sødt og syndigt, så er de faktisk relativt sunde.

De er super nemme at lave og familien, kæresten, børnene og vennerne vil elske dem.

Ingredienserne til disse små slyngler er nogle, de fleste i forvejen har i huset.

Til 2 personer, ca. 6 pandekager, skal du bruge:

1 stor godt moden banan, ca. 125 g i skrællet vægt

40 g finvalsede havregryn

1 stort æg fra en glad høne

Et nip havsalt

Topping i form af frisk frugt, bær evt. skyr, evt. hakkede nødder

Mos bananen godt i en skål til der ikke er flere bananklumper. Tilsæt ægget, havregryn og salt og rør det godt sammen. Sæt skålen til side, så “dejen” får lov at sætte sig lidt.

Gør imens toppingen klar. Skyl og tør de ønskede bær – friske bær er altid at foretrække – skyl det ønskede frugt og skær det i små mundrette bidder.

Jeg har brugt frisk ananas, friske blåbær og smukke rubinrøde granatæblekerner, lidt skyr og hakkede mandler – lækkert.

Find en stegepande frem og tænd på medium varme, kom lidt fedtstof på panden – jeg bruger en klat rigtig god smør – og lad den smelte og bruse let op. Fordel ca. 1½ spsk. dej per pandekage på panden – jeg bruger en mindre pande og kan lave tre ad gangen. Steg pandekagerne nogle minutter og vend dem, når undersiden er fast og let gylden. De skal stege ca. 5-7 min i alt.

Gentag processen indtil dejen er brugt op. Jeg får ca. 6 pandekager ud af denne portion. De er ikke super store, men perfekte som et sødt indslag på weekendernes morgenbord.

Fordel de lækre pandekager på tallerkner og top med lidt skyr, det friske frugt og bær og slut af med hakkede nødder og eventuelt lidt god honning på topping – mere lækkert bliver det næsten ikke.

Jeg elsker de her små slyngler – de er søde, syndige, mættende og de falder slet ikke tungt i maven. Toppet med alverdens sunde lækkerier får du faktisk et morgenmåltid, der mætter og giver energi uden for mange unødige kalorier.

Portionen kan også sagtens laves til én person – det er ofte min weekend treat til mig selv, særligt på en rolig søndag uden de vilde planer, hvor jeg føler en større trang til syndig selvforkælelse.

Bliver alle pandekagerne ikke spist, så kan de sagtens gemmes til senere på dagen, da de også smager ret godt kolde.

Prøv dem, du vil ikke fortryde det 🙂

Buon appetito!

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.