Amerikanske pandekager med kanel

For mig er morgenmaden et af de vigtigste måltider på dagen, ligesom frokost, eftermiddagste og aftensmad 😉

Helt alvorligt mener jeg dog, at hverken du eller jeg skal springe morgenmaden over; kroppen fungerer så meget bedre, når den får en smule brændstof på efter en lang nats hvile.
I hverdagene er der ikke altid tid til de store morgenmads-udskejelser, så i weekenden skejer jeg ud 🙂 
Denne weekend bød på lækre amerikanske pandekager med kanel – en god bund for lidt havearbejde i det skønne forårsvejr 🙂tykke amerikanske pandekagerTykke og lækre amerikanske pandekager med skønne bær, mmhhh 🙂

Jeg sørger altid for, at min morgenmad er sund, mættende og nærende, dog er disse små basser måske lidt til den usunde side, men de smager himmelsk og bærrene, jeg serverer til, gør dem altså lidt sundere.

Disse amerikanske pandekager er lavet med et par twist; der er lækker italiensk ricotta i og de smager himmelsk af kanel.Amerikanske pandekagerLækre, luftige kanelduftende amerikanske pandekager i dejligt selskab 🙂

Til 10 lækre, luftige pandekager skal du bruge:

250 g ricotta ost – ricotta ost fås i flere varianter, men det skal være den bløde og det er den, der er lettest at skaffe her i lille Dannevang

2 dejlige store æg fra en glad høne

1 1/4 dl mælk fra en sød ko

100 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

Et lille nip fint salt

2-4 tsk. stødt kanel

En portion rigtig god smør til at stege i. Du skal bruge smør, da resultatet ikke bliver det samme med olie eller en flydende/fast stegemargarine – Det er smørret, der gør’et 😉

Del æggene i blommer og hvider og kom hviderne i en skål. Kom blommerne i en anden skål sammen med ricotta osten og mælken. Pisk æggehviderne stive.

Pisk æggeblommer, ricotta ost og mælken godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver ned i skålen med ricotta blandingen og drys et lille nip salt i. Pisk blandingen godt sammen.

Kom halvdelen af de stift piskede æggehvider i dejen og vend dem forsigtigt sammen med dejen. Kom den anden halvdel i og vend igen sammen. Når du vender hviderne i af to eller flere gange, så bevarer de bedre deres luftighed og det endelige resultat bliver langt bedre.

Sæt en stor stegepande over middel varme. Kom en god klat smør på, jeg bruger cirka 30 g per pandefuld. Når smørret er ved at smelte, drysser du 2 tsk. kanel ud over panden. Vip panden rundt, så smør og kanel blander sig godt sammen. Lad blandingen bruse let op. Fordel dejen i klatter på panden.
Jeg kommer fire pandekager på panden ad gangen.

Steg pandekagerne 2-3 minutter på hver side. Vip dem forsigtigt op med en palet, for at tjekke om de er gyldne på bunden. Når de er det, kan du vende dem. Hvis du nøjes med at vende dem én gang, så får du det bedste resultat.
Du kan også se om de er nok, ved at pandekagen begynder at danne små bobler på den ubagte side. Når den gør det, så kan du vende den.

Server pandekagerne lune med lidt friske bær eller frisk frugt og akaciehonning eller en god sirup til, for eksempel en god vanilie sirup.

De smager skønt af kanel og er både sprøde og svampede. Bagepulveret og de stift piskede æggehvider gør pandekagerne lette og luftige. De mætter rigtig godt og her i familien er de et kæmpe hit 🙂Amerikanske pandekagerSmukke og velsmagende pandekager, mums 😀

Da jeg lavede dem i dag, tænkte jeg, at de også kunne være et delikat alternativ til en dessert. En enkelt pandekage til hver gæst, serveret med friske bær og en lækker chokoladesauce og måske en lille klat god is til – se det er da en lækker dessert 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.