Amarena konfekt

Amarena konfekt
Print Friendly, PDF & Email

Amarena konfekt er et lille stykke af himlen – de skønneste amarena kirsebær indhyllet i lækker marcipan og gemt i en skal af mørk chokolade – så skønt, at englene synger – det er ren luksus konfekt 🙂

Amarena konfektEngleagtig konfekt….

Jeg er vild med disse konfektstykker med amarena kirsebær i. Marcipanen klæder de søde, mandelduftende bær og den mørke chokolade er den ultimative indpakning, mmmhhh.

Jeg har aldrig været særlig stor fan af syltede kirsebær, men jeg indrømmer gerne, at mit møde med amarena kirsebærrene har omvendt mig og sikke en dejlig omvendelse.

Amarena konfektkuglerne er det ultimative stykke julekonfekt og de er favoritten herhjemme, dog i skarp konkurrence med de lækreste konfektbidder, som du får opskriften på 4. søndag i advent 🙂Amarena konfektSmukke mørke skønheder fyldt med hemmeligheder 🙂

Til 32 skønne stykker amarena konfekt skal du bruge:

32 amarena kirsebær fra et dejligt glas fyldt med skønne rubinrøde dråber lykke

200 g mandelsød marcipan af den bedste slags

200 g god mørk chokolade med 60-64 % kakao, hverken mere eller mindre

Smelt chokoladen over vandbad eller i en chokoladesmelter – jeg bruger en chokoladesmelter, så er jeg altid sikker på et godt resultat.

Del marcipanen i 32 små stykker og tril hver stykke til en lille kugle. Læg en kugle marcipan i din ene hånd – hold den som om du holder en bold i den og tryk marcipan kuglen til en rund skive med en fordybning i midten.

Tag et amarena kirsebær fra den skønne rubinrøde væske, lad det dryppe af og læg det forsigtigt ned i fordybningen i marcipanen. Fold marcipanen omkring kirsebærret, så den smule væde, der sidder på bærret, bliver indeni marcipanen. Marcipanen skal slutte helt tæt omkring kirsebær og væde.

Tril marcipanen til en kugle med lidt følelse, så kuglen ikke sprækker.

Der må ikke være for meget væde med, så bliver det et sørgeligt resultat.

Fortsæt på samme måde med de næste 31 stykker marcipan og kirsebær.

Lad marcipankuglerne tørre i ½ time, inden du dypper dem i din smeltede og tempererede mørke chokolade.

Læg de chokoladeovertrukne konfektstykker på et stykke bagepapir og drys dem eventuelt med lidt fine frysetørrede hindbær – det giver et smukt finish til de lækre stykker konfekt 🙂Amarena konfektSkønne konfektstykker til en sød gave

Opbevar amarena konfekten køligt og nyd hver enkelt kugle i fulde drag. Hvis du giver sådanne nogle basser væk, så er du sikker på, at du kommer på julemandens artig liste i år 🙂Amarena konfekt

Skønne rubinrøde hemmeligheder  – ren luksus konfekt

Den sprøde skal af mørk chokolade gemmer på den lækre marcipan, der omslutter de små skønne sort-røde vidunderbidder. Den søde smag af amarena kirsebærrene kildrer på din tunge og sender salige noter af lækkerhed helt ind i din sjæl. Marcipanen giver et dejligt modspil til de søde bær og fremhæver den dejlige smag af mandel fra bærrene. Chokoladens mørke dybde komplimenterer marcipanen, der smager skønt af mandel og væde fra kirsebærrene, mmmhhh. I’m in heaven 😀



2 thoughts on “Amarena konfekt”

  • Hej
    De ser vel nok lækre ud, men hvor længe kan de holde sig? Jeg tænker på kirsebæret bliver det ikke muggent?

    Hilsen Karina

    • Kære Karina,

      De er sindssyg lækre – de er blevet min yndlingskonfekt. Kirsebærret mugner ikke, det kan det ikke nå 😉 Spøg til side; jeg vil mene, at de kan holde sig på køl i cirka to uger. Men jeg tror næppe, at de får lov til at holde sig så længe. De smager vidunderligt og jeg skal virkelig styre mig for ikke at spise dem alle sammen indenfor kort tid 😉

      Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *