Agurkesalat

Print Friendly, PDF & Email

I går besøgte vi mine dejlige forældre. Vi skulle til kræmmermarked og finde gode kup og det gjorde vi også. Min mor er en haj til at prutte om prisen, så jeg kom hjem med to gamle lamper i messing med fine udskæringer, en gammel sølv cigaret stander og tilhørende askebæger og så en fin gammel kniv med flot mønster på skaftet. Rigtig fine ting til næsten ingen penge takket være min mor 🙂 Askebægeret og kniven fik jeg i øvrigt af mine kære forældre 🙂

Det var en super hyggelig dag med masser af snak, hygge og god mad. Min far er lige så vild med at lave mad, som jeg er, så han stod for maden i går aftes. Det er oftest min far, der laver maden hjemme hos mine forældre. I går aftes lavede han en af mine livretter, specielt hans version er lækker. Han lavede gyros, en græsk ret med masser af hvidløg, lækkert krydderi, salat, pommes frites og delikat kød. Normalt bruger man lammekød til gyros, men min far laver det altid med skinkekød og det smager himmelsk. Det eneste minus ved retten er, at jeg stadig lugter vanvittig meget af hvidløg 😉

Besøget ved mine forældre betød også, at jeg fik 2 kg rabarber med hjem og tre store hjemmedyrket agurker. Rabarberne er renset, snittet og kogt til saft, rabarbermassen er delt op og halvdelen er kogt til kompot til min morgenmads skyr og resten er kommet i fryseren til brug til rabarberkager 🙂

Agurkerne er blevet lavet til agurkesalat. Hjemmelavet agurkesalat er så let at lave, at du kan sætte dine børn til det uden problemer og så smager det himmelsk på hot dog, til grydestegt kylling, til en hakkebøf, ovenpå en leverpostej mad, ja til nærmest alt 🙂Agurkesalat

Du kan lave det om eftermiddagen og bruge det om aftenen, det skal bare lige have lov til at trække smag i en times tid, så det er ikke noget, der skal laves flere dage i forvejen, men det kan det også. Hvor let kan det være? Til 2-3 personer kan du bruge en tredjedel af opskriften.

Jeg lavede et stort glas, så er der til lidt tid og til den portion har jeg brugt:

3 store dejlige danske agurker – brug eventuelt de krumme, dem kan du købe i supermarkederne for næsten ingen penge.

4 dl lagereddike

4 dl rørsukker

lidt friskkværnet peber

fint salt.

Begynd med agurkerne. Skyl dem og skær dem i tynde skiver – brug et mandolinjern, så går det hurtigt. Har du ikke et sådant, så bare brug en kniv. Skiverne skal dog ikke være tykkere end 2 mm. Læg agurkeskiverne på et fad, drys lidt fint salt over og læg et nyt lag agurker, drys med salt og fortsæt til du har brugt alle agurkerne. Sæt fadet til side.

Hæld eddiken op i en skål og tilsæt sukkeret. Rør rundt indtil sukkeret er opløst. Det tager lidt tid, men så lang tid tager det nu heller ikke. Tilsæt lidt friskkværnet peber, endelig ikke for meget. Jeg brugte ti små drej til den her portion. Hæld eddike-sukkerblandingen i et stort glas, der er skoldet og skyllet i atamon.Agurkesalat

Når agurkerne har trukket en halv times tid, er de klar til at komme i glasset.Tag en håndfuld af agurkerne og skyl dem under den kolde hane, så saltet bliver skyllet af. Klem vandet af og kom dem i glasset med eddikeblandingen. Du kan ikke skylle alt saltet af, og det skal du heller ikke, men du skal skylle så meget af som muligt. Fortsæt indtil du har brugt alle agurkeskiverne. Sæt låg på glasset og sæt det mørkt og køligt til du skal bruge agurkesalaten.Agurkesalat

Let, hurtigt og delikat. Hjemmelavet agurkesalat smager så meget bedre end de købe varianter, der findes og du er ikke i tvivl om hvad der er i. Herhjemme er agurkesalaten et hit og det vil den uden tvivl også være hjemme hos dig 🙂

 

 

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *