Æblekage på butterdej

Print Friendly, PDF & Email

HURRAAAAA!!!! I dag har mit skønne univers af lækre ting og delikate opskrifter eksisteret i 6 måneder. Tiden er fløjet af sted og jeg takker af hele mit hjerte for den store opbakning, ros og super positive og søde tilkendegivelser jeg får for dette lille dejlige sted. La Dolce Vita er kommet for at blive 😀Efterår

Smuk dag i dag 🙂

Dagen er blevet fejret med en lille lynhurtig æblekage med et frækt samspil i form af lakridsis. Lækkert! Jeg havde tænkt på at lave en mini lagkage, men det synes jeg alligevel var at gå lidt mere end all-in og det passer sig bedre til om 6 måneder, når La Dolce Vita kan fejre 1 års blogiversary 😉Æblekage

Sprød galette med æbler, mums

Æblekagen signalerer også efterår i stor stil og er derfor et absolut must. Det er dog ikke den eneste æblekage, jeg har planer om at give dig opskriften på. Bare rolig – der kommer flere. Denne her har dog den fordel, at den kan laves på 20 minutter, inklusiv bagetid! Det betyder, at du lynhurtigt kan lave en lækker nybagt kage til uventede kaffe gæster – dog kun hvis du har butterdej i huset… Men det har du sikkert fremover 😉Æblekage

Frække æbler med røde kinder og et lille blad på

Til 4 personer skal du bruge:

1 rulle butterdej – jeg køber altid min, hvis Jamie Oliver kan købe sin butterdej, så kan jeg også 😉

1 stort lækkert dansk æble – jeg brugte Gråsten

1-2 tsk. kanel

1-2 spsk. flormelis

4 kugler lakridsis eller vanilieis

Tænd ovnen på 220 grader. Jeg vil ikke skrive, ikke varmluft, det ved du jo allerede.

Del din butterdej i fire lige store stykker – jeg køber den ferske butterdej, ikke den frosne. Bruger du den frosne, skal du bruge en plade per person. Læg de fire stykker på bagepapir på en bageplade. Snit forsigtigt en kant rundt i dejen, cirka 1 cm fra kanten, uden at snitte igennem dejen. Du skal bare lige skære igennem overfladen.Æblekage

Skræl dit æble og skær det i fire både. Skær hver båd i tynde både og fordel dem på dejen indenfor kanten, du har skåret i dejen. Kanten hæver flot op under bagningen og rammer æblerne ind. Du skal bruge et kvart æble på hver dejstykke. Du kan også bruge ½ æble på hvert stykke – de synker sammen under bagningen.

Har du lyst til at gøre kagen ekstra lækker, kan du rive lidt marcipan på hver butterdejsbund, inden du lægger æblebådene på…mmmhh 🙂

Æblekage

Hæld flormelis op i en sigte og drys det ud over æblerne og kanten af butterdejen. Drys derefter, meget forsigtigt, kanel ud over æbler og butterdej. Slut med et nyt drys flormelis.Æblekage

Bag dine æblekager i 10-12 minutter midt i ovnen. Hold øje med dem – pludselig går det hurtigt og butterdejen kan blive sort.Æblekage

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af i fem minutter. Læg dem på en fin tallerken og læg en stor kugle lakridsis eller vanilieis ovenpå. Server lune og nyd den lækre smag af den sprøde butterdej med den halvkaramelliserede kant – på grund af flormelissen – de bløde æblers sødme og svage syrlighed, der blander sig med den krydrede smag af kanel, og det overraskende efterspil af lakridsisen, der løfter denne lille kage til noget yderst delikat. Lakridsen giver perfekt modspil til den ellers dominerende kanel, æblernes komplekse smag og butterdejens tyngde. Æblekage

En lækker kage, der er perfekt at fejre efterårets komme og en 6 måneders dejlig eksistens i form af mit skønne La Dolce Vita 😀



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *