Æblechips

Æblechips
Print Friendly, PDF & Email

Æblechips er en sund lille snack, der smager sødt og syndigt.

Jeg har drysset mine lækre æblechips med en skøn chai krydderblanding, der klæder det skønne æble.ÆblechipsFine æblechips med krøllede kanter

Min opskrift er inspireret af Louisa Lorangs opskrift og jeg synes, at min krydderblanding er perfekt til disse skønne æblechips fremfor kun at bruge kanel, som hun gør.

Til to bageplader skal du bruge:

1 stort rødkindet æble – du kan også bruge andre former for æbler – min favorit er et svagt syrligt æble

Chai krydderblanding – min består af:

2 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

1 lille tsk. nelliker

1/2 tsk. stødt ingefærÆblechipsLokkende chaikrydderblanding

Mængden af chaikrydderi bliver forholdsvis stor i forhold til mængden af æbler, så du har chaikrydderi nok til flere portioner, men det gør slet ingenting 🙂 Du putter bare overskydende krydderi i en lufttæt beholder og så kan det sagtens gemmes til næste gang du laver disse lækre og sunde chips.

Tænd ovnen på 100 grader og i dag skal du bruge varmluft. Varmluften er med til at trække væden ud af æble skiverne.ÆblechipsDet smukkeste rødkindede æble

Skyl æblet og tør det godt. Æblet skal ikke skrælles.
Brug en skrællekniv eller en lille spids kniv til at skære kernehuset ud. Du skal ikke dele æblet.
Lad æblet stå på et skærebræt med blomsten nedad og skær forsigtigt ned i æblet ved stilken og fjern kernehuset.

Med en skarp kniv skære du æblet i 2 mm tynde skiver – du kan også bruge et mandolinjern, hvis du ikke er kniv mester – jeg bruger oftest et mandolinjern, så bliver skiverne også helt ens i tykkelsen.ÆblechipsSunde chips

Læg skiverne tæt ved siden af hinanden på en eller to bageplader beklædt med bagepapir.

Sæt pladerne i ovnen med mellemrum hver plade og tør æble skiverne i 3 timer.

Bagepladerne skal sikkert byttes rundt et par gange under tørringen.

Når der er gået 1 time og 45 minutter af tørretiden, tager du pladerne ud af ovnen og drysser forsigtigt lidt chaikrydderi på hver æblechips. Det er lettest at gøre med en lille si, så får du ikke for meget på, men lige tilpas 🙂

Sæt bagepladerne tilbage i ovnen og tør chipsene færdig i yderligere 1 time og 15 minutter.ÆblechipsPapirtynde chips med det skønneste krydderi

Der spreder sig den skønneste duft af varme og krydderier i hele huset, imens du venter på at dine sunde chips bliver færdige. Krydderierne har en genkendelig duft af jul med et snert af noget østerlandsk og eksotisk over sig og det er svært at vente på, at chipsene bliver færdige og klar til at spise.

Tag de nu sprøde æble chips ud af ovnen og lad dem køle helt af på en rist.

Disse lækre, sprøde og velsmagende æble chips kan fint holde sig en uges tid i en lufttæt beholder, men så længe kommer de ikke til at holde. De forsvinder som dug for solen, så godt smager de.ÆblechipsEfterår på en tallerken

Jeg laver ofte disse sunde chips og giver min søde husbond dem med i hans madpakke. Det tager trangen til søde sager midt på dagen og de lækre krydderier er ganske sunde for immunforsvaret, forbrændingen og så smager de uforskammet godt 😉

Æblernes syrlighed bliver helt intens syrlig-sød af den lange bagetid i ovnen og de smager fantastisk. De skønne krydderier på toppen af chipsene klæder æblets syrlige sødme og det er svært at forestille sig, at disse chips er sunde, så godt smager de.ÆblechipsSprøde og velsmagende

Her i huset bliver de produceret i massevis og de er lige så gode som en sund snack midt på dagen, som til den søde tand sent om aftenen. De er også perfekte som en sød og sund værtindegave, hvor der er garanti for at modtageren vil elske dem.

Skynd dig ud i køkkenet og begynd din egen produktion af æble chips – jeg ved i hvert fald, hvad en del af æblerne fra vores frugthave skal bruges til i år 😉



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *