3 restaurant anmeldelser

Print Friendly, PDF & Email

Ferien er slut og det har været hverdag i en uge nu. Det havde du sikkert regnet ud, for der har været lidt stille herinde 🙂 Jeg blev lidt overvældet af den travle hverdag igen, der bød på mange møder, store opgaver og omstilling til hverdag fra ferie – kender du følelsen?

Dog svæver jeg stadig rundt på den lyserøde sky af lykke og nyder min status som forlovet. Det er jo ganske vidunderligt 🙂

Den sidste uge af vores dejlige ferie bød på 3 restaurantbesøg og en skøn forlovelsesfest for vores allernærmeste – lige en ferie efter mit hoved 🙂

Jeg giver dig i dag tre anmeldelser af tre forskellige spisesteder, men fremover vil du kun få en anmeldelse af gangen – det er lidt mere passende 🙂

Første arbejdsuge bød også efterårsvejret velkommen og efterårsmaden kom hurtigt frem. Jeg lavede både en lækker, fyldig tomatsuppe med skønne solmodne tomater af egen avl og en spicy asiatisk kyllingesuppe, der rigtig gav varmen, da det blæste og regnede allermest 🙂 

Det første restaurantbesøg i vores ferie, var en impuls handling – og det er ofte de bedste 😉

VI havde planlagt en længere tur på mountainbike i Rold skov, da kæresten punkterede, med kun en reserve slange i rygsækken foreslog jeg, at vi i stedet for at cykle tog på Mosskovpavillonen ved Store Øksø – og det gjorde vi. Heldigvis havde de et ledigt bord og vi bestilte vores frokost; æggekage og gammeldags æblekage til kaffen.MosskovpavillonenLækker frokost 🙂

Jeg vælger ofte æggekage på frokost restauranter af den mere old school agtige slags, da jeg er overbevist om, at et rigtigt spisested virkelig kan lave en god æggekage og jeg havde ret. Vi fik en stor støbejernspande ind på bordet, fyldt med lækker og luftig æggekage, med skønt pandestegt bacon, lækkert friskbagt rugbrød og skønne tomater.MosskovpavillonenDelikat æggekage, mums

Æggekagen smagte vidunderligt – den var let, luftig og smuk gul. Selvom der var en stor portion og vi havde bestilt noget sødt til kaffen, spiste vi rub og stub. Den var stegt til perfektion – bunden var gylden og toppen var fast, der var ikke noget løbende æg at se nogle steder. I stedte for purløg var der finthakket forårsløg på toppen og det gav et skønt knasende modspil til den bløde æggekage, mums 🙂MosskovpavillonenSkøn æblekage med lækker smag

Til kaffen fik vi gammeldags æblekage og den var lige så gennemført som æggekagen. Æblemosen var fyldt med smag af syrlige æbler piftet op med vanilje og der var skønne stykker æble i den. Makronerne var tilpas knuste og den smagte skønt. Det eneste, der trækker en smule ned, var at den var en lille smule for kold. Æblemosen skulle have været ude af køleskabet lidt før, så den havde nået at få en mere spise venlig temperatur.

Betjeningen er også af den gode slags. De er søde, smilende og så har de humor. Alt er med et glimt i øjet, med en snert af lidt højtideligt over sig uden at det bliver for meget af det gode. Man kan tydeligt mærke, at de har en passion for de gode råvarer og den gode service. Skønt.

Alt i alt så er Mosskovpavillonen et besøg værd – dog skal du huske at bestille bord, da de ofte er fuldt booket. Vi skal helt klart spise der igen 🙂

Næste restaurantbesøg var en brunch på restaurant MEAT i Aalborg.

Jeg kan godt lide brunch, det er en hyggelig måde at spise lidt sen morgenmad og en tidlig frokost. Dog er der meget stor forskel på, hvad man får og hvor godt det er.

Brunch er også et lidt udkørt tema, det er lidt slidt, men nogle spisesteder, såsom MEAT, forstår at gøre et udkørt tema til noget lækkert 🙂

På MEAT’s brunchtallerken får du lidt af det hele; æg, bacon, oste, marmelade, pandekager, frugt, youghurt, pålæg og det bedste er nok, at kaffe og the er ad libitum – I like 🙂MEATLækker brunch med alt hvad hjertet begærer 😉

For mig hører kaffe og the i uanede mængder med til en god brunch. Jeg vil ikke tilkøbe kaffen og jeg vil gerne have mere end én kop og det er altså helt i orden.

Til brunchen fik vi lækkert, nybagt brød, der stadig var lunt. Der var lækkert rugbrød med sprød skorpe, skønt lyst og lunt brød og en god mørk variant med masser af smag. Vi fik ekstra brød uden beregning og det smagte himmelsk.

Vi havde restauranten for os selv og det var faktisk dejligt. Vi var der en ganske almindelig hverdag i vores feries sidste uge, hvor alle andre var begyndt på arbejde igen.

På vores tallerken var der to slags salami og de smagte skønt – den ene var med noter af fennikel og den anden var fyldt med valnødder, virkelig lækkert. Røræggene var lækre og luftige og ikke vandede, som de nogle gange (ret ofte) kan være til en brunch. Baconen og den krydrede pølse, der var til røræggene var også lækre – stegt godt og fyldt med smag.

Pandekagen var det eneste, der trak lidt ned. Den var tør og tung og ikke særlig god. Dog får de et ekstra plus for at servere syltede vindruer til pålægget – det har jeg ikke set før og de var lækre; syrlige med en sød undertone og perfekte til de lækre salamier.

Jeg vil klart anbefale MEAT’s brunch fremfor andres; du får en stor portion, det er lækkert og veltilberedt og det absolutte plus er det lækre nybagte brød, kaffe ad libitum og den friskpressede juice, der også er med i prisen. Personalet er også et plus – de er søde, venlige og giver en god betjening. Vores servitrice kom flere gange, og perfekt timet hver gang, med kaffen og fyldte op, perfekt 🙂

Sidste restaurant besøg var på det velrenommerede Svinkløv badehotel. Det har længe været et ønske hos mig, at spise hos dem. Jeg har hørt meget om deres valnøddelagkage, men for mig var det en frokost, der var et must. 

Vi tog derop en af de sidste dage i ferien; jeg havde bestilt bord til en sen frokost, da du ikke bare lige kan komme forbi og få et bord. Der er ofte alt optaget.

Svinkløv badehotel er smukt, det emmer af historie med sin smukke træ skal, der knejser i klitterne ud mod Vesterhavet. Når du står og ser på det, kan du mærke fordums pragt, og du kan ikke undgå andet, end at føle dig en smule ydmyg.

Der er en smuk, gennemført stil over det hele. Hvide gulve, hvide vægge og hvide lofter. Hvert rum har, udover det hvide, sin egen farve. Vi spiste i den gule stue, hvor gardinerne, dugene og listerne ved gulv og loft er sart gule. De har tilsvarende lokaler i lilla, lyserød, blå og grøn.SvinkløvGennemført smuk stil 🙂

Selv blomsten på bordet, en smuk orkide, var hvid med gule toner – gennemført 🙂

Serveringspersonalet er kun piger, der alle er klædt i hvide bluser og gammeldags kjole-forklæder i sarte tern. Det er helt old school og virkelig gennemført.

Selvom der var æggekage på menuen, kunne jeg ikke stå for fiskefrikadellerne og kæresten valgte deres leverpostej. To dejlige klassikere, der også siger meget om resten af menuen, mener jeg.

Vi ventede lidt på vores mad, men imens nød vi de smukke omgivelser.SvinkløvLækre fiskefrikadeller med lækkert tilbehør

Fiskefrikadellerne var lækre; luftige, fyldt med smag og de mættede godt. Der var salater vendt i mormor dressing til, tykke skiver syltet agurk og hjemmerørt remoulade. Aldrig har jeg smagt så god en remoulade – den var tyk og bare super delikat.SvinkløvSmuk anretning af leverpostej

Kærestens leverpostej blev også serveret med salat og agurkerne, han fik også syltede rødbeder og masser af sprød stegte mark champignoner og lækker bacon til. Jeg smagte ikke hans leverpostej, men han var ret begejstret for den og han er en stor leverpostejs kritiker, da det er hans yndlingspålæg. Så jeg stoler på hans ord, når han siger, at den var god 🙂 Rødbederne var han ikke udbredt begejstret for; mine hjemmesyltede rødbeder er bedre 😉

Vi fik lækkert rugbrød og lidt lyst brød til. Dog var det ikke brødet, der var vindere ved frokostbordet, det var dellerne, remoen og postejen 🙂

Vi skulle jo også prøve Svinkløvs sagnombundne valnødelagkage (på trods af min flødeallergi). Vi bestilte to stykker og en kande colombiansk stempelkaffe dertil.SvinkløvFristende kage

Kaffen var god, men lagkagen lod meget tilbage at ønske. Det bedste ved lagkagen var den skønne kaffeglasur på toppen. Resten var simpelthen ikke pengene værd. Jeg må indrømme, at deres valnøddelagkage var en skuffelse. Men som min kære søster sagde, så er det uden tvivl omgivelserne, der gør, at lagkagen er lækker og berømt. Ikke kagen i sig selv og jeg tror, at hun har ret.

Jeg vil gerne tilbage til Svinkløv badehotel og spise frokost igen, men hånden på hjertet – hvis jeg skal vælge mellem Mosskovpavillonen og Svinkløv badehotel, så vælger jeg Mosskovpavillonen.

Ferien bød også på en dejlig forlovelsesfest for de allerkæreste. Festen blev holdt hos mine søde forældre og jeg lavede maden sammen med min far. Det er så dejligt at arbejde i køkkenet med ham, vi fungerer super i et køkken sammen.

Kæresten og jeg havde valgt at lave lidt italiensk antipasti med lidt indblanding af spansk tapas og det var helt perfekt.AntipastiLækkerier af den bedste slags, mmmhhh

Der var min fars lækre røgede kartofler med hjemmelavet hønsesalat, lidt varm risotto med ærter og pesto, hvidløgs-chili marinerede rejer, lakserilette, forskellige italienske skinker, blandet grønne salater og lækkert brød fra min yndlingsbager, Lagkagehuset.Forlovelsesfest

 

Skønne retter til en festlig aften 🙂

Til kaffen havde jeg bagt to forskellige slags macarons, en hindbær variant og en brombær variant. Ideen var, at den ene skulle være lyserød og den anden lyseblå. Da de var bagt havde de dog skiftet farve til laksefarvet og blå-grøn, men skidt med det. De smagte dejligt og sammen med friske jordbær, blåbær og vindruer var de en perfekt afslutning på en skøn aften, der bød på et par tårer, masser af glade smil, latter, lykønskninger og kærlighed 🙂MacaronsFarverig afslutning på en dejlig aften 🙂

En fantastisk ferie sluttede helt perfekt og den travle hverdag har atter gjort sit indtog. Jeg har flere opskrifter oppe i ærmet til dig og de kommer i løbet af de næste dage, så du atter kan få lidt inspiration og ideer 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.